Най-големите икономики в света трябва да създадат форум за улесняване

...
Най-големите икономики в света трябва да създадат форум за улесняване
Коментари Харесай

Министри призовават Г-20 да се подготви за следваща пандемия

Най-големите стопански системи в света би трябвало да основат конгрес за улеснение на световната съгласуваност при възможна последваща пандемия. Нужни са и нови принадлежности за финансиране, с цел да бъдем в крайник с нововъзникващите закани, обявиха министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън и индонезийският финансов министър Шри Муляни Индравати.

В писмо до своите сътрудници от Г20 двамата финансови министри разясняват, че форумът ще разреши на здравните и финансовите министри да си сътрудничат по-добре и да координират предварителната защита, откриването, шерването на информация и всяка нужна реакция, заяви „ Гардиън ”.
 Заради пандемията: 255 млн. работни места по света са изгубени Заради пандемията: 255 млн. работни места по света са изгубени
255 милиона работни места на цялостен работен ден са изгубени по света в резултат на пандемията и на тях предпочитано са работили млади хор...

Йелън и Индравати обявиха, че пандемията Covid-19 е разкрила липса на подготвеност на равнище страна и липса на съгласуваност сред страните от Г-20.

„ Докато реализираме прогрес в битката с Covid-19, ние сме изправени пред тежката действителност: това няма да е последната пандемия “, написаха те преди взаимната среща на министрите на опазването на здравето и финансите на Г-20 в петък. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР