Най-големите европейски инвестиционни банки в Европа изостават от американските си

...
Най-големите европейски инвестиционни банки в Европа изостават от американските си
Коментари Харесай

Уолстрийт убива европейските инвестиционни банки

Най-големите европейски капиталови банки в Европа изостават от американските си съперници.

"Барклейс ", "Креди сюиз " и "ЮБиЕс " оповестиха за следващ път незадоволителни резултати в сегмента капиталово банкиране. Най-притеснителни са резултатите на "Дойче банк ", която регистрира 13% на своето капиталово и корпоративно банкиране през първото тримесечие на 2019 година.

Обявените резултати евентуално ще слагат европейските банки напрегнат, защото те към момента се затрудняват да понижат разноските си и да се прочистят от непродуктивния си бизнес след световната финансова рецесия от 2008 година. Множество трезори от Стария континент са изправени пред въпроса дали могат да се конкурират с Уолстрийт, разяснява CNN в своя обява под заглавие "Уолстрийт убива европейските капиталови банки ".

"Дойче банк " към този момент се отдръпна от някои огромни капиталови покупко-продажби. Например банката не съумя да реализира съглашение за обединение със своя главен немски съперник - "Комерцбанк ".

Експертите са на мнение, че събитията към европейските институции ще стават все по-драматични. Анализаторите обобщават, че капиталовите банки оказват помощ на своите клиенти, като поемат техни задължения и скъпи бумаги, посредничат при покупко-продажби и улесняват сливанията и придобиванията. Така че, когато бизнесът е добър, това е необикновено преференциално. Именно американските и европейските капиталови банки преобладават пазара от години.

Но трезорите от Стария континент не устоят на темпото на Уолстрийт, защото са прекомерно консервативни и рядко подхващат съществени промени.

Американските банки усилиха фрапантно размера на активите си в последните години, до момента в който наклонността в Европа е напълно друга. Факторите са слабият стопански напредък, ултра ниските лихви и прецизните условия за капитала на европейските банки.

Това затруднява немските, английските, френските и швейцарските банки да харчат парите, нужни, с цел да бъдат конкурентоспособни - изключително в Съединените щати - най-големият пул за капиталово банкиране в света.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР