Най-главният ръководител в женското тяло е хормонът естроген. Този полов

...
Най-главният ръководител в женското тяло е хормонът естроген. Този полов
Коментари Харесай

Как да увеличим нивата на естроген

Най-главният началник в женското тяло е хормонът естроген. Този сексуален хормон оказва помощ на дамата да бъде красива, млада и здрава. Естрогенът е виновен за развиването на гърдите и гениталиите, за систематизиране на подкожните мазнини, за фигурата, положението на костната конструкция, сексуалността и като цяло за настроението. Естрогенът, усъвършенства общото положение у дамата.
Естроген - женският сексуален хормон е значим!
Произвежда се в надбъбречните жлези, в минимални количества и основно в яйчниците. Когато стартира пубертета при девойките, равнищата на естроген се усилват. Съответно гърдите стартират да се уголемяват, подмишниците и срамните области се окосмяват, оформя се таза. Благодарение на хормона, тялото на момичето се приготвя за половия живот, бременността и майчинството.
Кое понижава равнищата на естроген?
Основните аргументи за понижени равнища на хормона са банкет на контрацептиви, стрес, раждане, неточен полов живот, менопауза, погрешно хранене.
Ниските равнища на половия хормон естроген, водят до общи нарушавания в виталните функционалности в тялото на дамата. Той може да аргументи неплодородие, понижено либидо, неизправност в менструалния цикъл, неприятно положение на кожата, бърза отмалялост и меланхолия.
Как сексът повлиява над естрогена
Причината за отвращение и отвод от секс, не е фригидност, а в графика на дамата. Той от своя страна, директно зависи от менструалния цикъл. Всеки може елементарно да се ориентира тук. Познавайки го, мъжът ще достави наслаждение освен на себе си, само че и на партньорката си.
В интервала от 1-я до 5-ия ден от цикъла, женското тяло има най-ниското равнище на прогестерон и естроген.
От 6 до 14 ден половото предпочитание се усилва, тъй като равнищата на естроген се повишават.
От 14-ия до 21-ия ден от цикъла е моментът на най-вече стремежи за допиране. След овулацията, равнищата на естроген са най-високи, което въздейства позитивно, както на физиологичните, по този начин и на умствените качества у дамите.
През този интервал се усъвършенстват, умствените благоприятни условия, зрението и обонянието. Полезно е всяка жена да знае това, с цел да употребява сполучливо характерностите на тялото си, както в творчеството, по този начин и във физическо отношение. По това време дамите имат проблясъци, които се назовават ​​любов от пръв взор.
От 22 до 27 ден, пристрастеността още веднъж минава в крах. Това се дължи още веднъж в понижаване равнищата на естроген. Този образец се основава на 28-дневен цикъл.
Какви са равнищата на естрогени?
Това може да покаже единствено подобаващ кръвен тест. Медицински или по натурален метод може да се поправят. Лечението би трябвало да се следи от здравно лице!
Всяка жена може да „ добави “ естроген в организма си. Това може да стане благодарение на избрани артикули и промени в метода на живот.
Как да увеличим равнищата на естроген
В ежедневната диета богата на храни с високо наличие на фитоестрогени. Такива са бобови растения: леща, фасул, лен, тиквени и сусамови семена, грах и олио, приготвено от тях.
Плодове и зеленчуци: краставици, цвекло, моркови, ябълки, домати, нар, аспержи, папая, фурми. В рибата, птиците и месото има фитоестрогени, само че в дребни количества. Резултатът от потреблението на тези артикули ще е забележим единствено в случай че се употребяват постоянно и непрестанно.
Препоръчва се, още да се одобряват и храни, които инхибират разпределението и производството на естроген. Това са: зелен боб, броколи, зеле, лук, грозде, пъпеши, смокини, круши, ананаси, цитрусови плодове. Важно е, и да се изключват напълно от диетата: рафинираният ориз, пшеничното брашно, алкохолът и кофеинът.
Цветът, също има пръст в ролята на естрогена в женското тяло!
Дамите, чиято работа е обвързвана с умствена активност, се предлага да проектират своите домове и съответно спалните в сини цветове. За дамите отдадени на физически труд, интериори в зелено са най-подходящи.
Ако по някаква причина половият живот е необичайност, лилавото и аленото ще усилят равнищата на хормони.
И противоположното, в случай че те са си много повишени, омекотяването може да се реализира със спалния с фон в салатени нюанси. Изумрудените тонове за кревати и спалните ще дадат кураж за срамежливите хора, като още веднъж повишат равнищата на хормоните на благополучие в организма.
Тъмно златистият цвят ще ускори топлината и взаимното привличане. Лилавият ще добави романтика, а малко розово ще даде лекост и равнодушие в връзките.
Вариантите с цветовете ще оказват помощ на всеки да се наслаждения на половия си живот. Да се вслуша в себе си и чувствата си за естетика!
Ако сте отслабнали прекалено много за малко време!
В последна сметка, точно мастният пласт играе една от главните функции в систематизиране и произвеждане на женските хормони.
Половият живот би трябвало да е постоянен. Желателно е това да носи и духовно задоволство.
Важно е да се заобикалят обстановки напрегнато. Стресът е първият и максимален зложелател на организма.
Добре е да се практикува йога. Тя има специфични асани, които подтикват производството на естроген.
Етеричните масла от анасон, култивиран чай, босилек, кипарис и лавандула имат позитивен резултат, над хормоналния баланс у дамите.

Как да повишим равнищата на естроген.
Правилно хранене, позитивни страсти, постоянен сексуален живот и като цяло здравословен метод на живот, са гаранцията, че всичко ще е в съвършен ред!
Бъдете здрави!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР