Най-евтините наеми в София са в квартал Военна рампа, където

...
Най-евтините наеми в София са в квартал Военна рампа, където
Коментари Харесай

Наемът на жилище в София варира от 200 до 750 евро

Най-евтините наеми в София са в квартал " Военна рампа ", където жилищата се отдават най-бързо (17 дни). Цените там са малко над 250 евро за жилище. На другия полюс е кв. " Изток ", където наемите за апартамент надвишават 500 евро. Тенденцията на пазара в столицата е повишаване на наемните цени с 2,8%. Това демонстрират данни от годишния отчет на профилираната платформа ocenime.bg.

С повишаване на цените на парцелите, и тези на наемите се завишават. Това се вижда в по-голямата част от регионите в София. Въпреки това, в някои столични квартали се виждат обилни спадове. През предходната година да вземем за пример, в " Красно село ", " Мусагеница ", и ж.к. " Западен парк " наемите са спаднали с над 15%. В " Гоце Делчев ", " Редута " и Връбница " цените са спаднали с малко над 5%.

На този декор, в други квартали в столицата, се следи наклонност на мощен растеж. Доста огромно повишаване на цените - с над 20%, има в няколко квартала - това са " Бъкстон ", " Яворов ", " Бояна " и " Военна рампа ".
 В кои софийски квартали цените на парцелите паднаха с над 25%
В кои софийски квартали цените на парцелите паднаха с над 25%

За предходната година квадратният метър в столицата е поскъпнал 4,6% или 50 евро

Средните цени на наемите в София варират от 200 до 500 евро, като най-желаните квартали, по традиция, остават южните - те са най-предпочитани и от купувачите на нов дом, сочат данни на множеството имотни организации. В множеството централни и южни квартали в столицата, наемите надвишават 400 евро.

Данните за 2019 година сочат, че наемите за едностайните жилища в столицата доближават 275 евро, двустайните - към 350 евро, тристайните - 480 евро и многостайните се оферират приблизително за 750 евро.

Времето за отдаване чартърен в София варира сред 10 и 45 дни, като спад в предлагането има през летния сезон и усилване на пазара през есента.
 Вече публично: Берлин замрази наемите
Вече публично: Берлин замрази наемите

Глобата е €500 хиляди

Половината от предлаганите жилища на пазара са двустайни, следват тристайните (31%). Времето за отдаване на този вид жилища е приблизително 35 дни. Най-малко са предлаганите многостайни жилища - единствено 6%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР