Най-доброто за страната е да има стабилно правителство по време

...
Най-доброто за страната е да има стабилно правителство по време
Коментари Харесай

Асен Василев: Експертното правителство е мантия на нелицеприятна коалиция

" Най-доброто за страната е да има устойчиво държавно управление по време на поредицата нови рецесии, които се обрисуват . Виждаме, че войната в Украйна ескалира, инфлацията в еврозоната ескалира, има съществено разбъркване в пазарите, еврото спадна по отношение на $, което значи, че горивата ще нарастват, тъй като се купуват в долари. Към рецесиите, които имахме досега, се обрисуват най-малко още 2-3, които да се насложат тази зима, ще би трябвало да има работещ парламент, с цел да може да се реагира съответно, съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев в студиото на БНР.

По думите на Василев отводът на Политическа партия да договарят за държавно управление с ГЕРБ е същинската националноотговорна позиция. Той напомни, че когато те са били първа политическа мощ и са почнали договаряния за основаване на едно съдружно държавно управление са обезпечили договаряния сред Българска социалистическа партия и " Демократична България ", които преди този момент са отказвали да приказват между тях.

" ГЕРБ би трябвало да провеждат развой на договаряне и с Движение за права и свободи и " Възраждане " , с които смъкнаха държавното управление. Ако те не съумеят, тогава мандатът ще пристигна при нас. Тогава ние ще се опитаме да организираме развой. Дали той ще успее - двоумя се, защото с Демократична България и Българска социалистическа партия нямаме задоволително депутати. Трудно ще се сглоби нещо, само че това не значи, че не би трябвало да се опитва ".

Василев беше безапелационен, че " държавно управление без политически фигури не съществува " .

" Експертното държавно управление е една тога, която да скрие нелицеприятна коалиция . Всяко едно държавно управление би трябвало да бъде определено от политически фигури в Народното събрание и за всеки един избор да получава поддръжка от Народното събрание. Трябва да има ясно изразена политическа отговорност, политическа структура и метод на взимане на решенията. Експертно, завоалирано, което няма ясно болшинство зад него, би било най-вредното нещо за страната. Това значи още безвремие ".

Според него сегашните избори са произвели трагично друг резултат и ГЕРБ следва да поеме отговорност, защото болшинството свалило кабинета на " Продължаваме промяната " е спечелило изборите.

Той акцентира, че партията му си съблюдава предизборните си обещания и те не са пристигнали за малко и ще отстояват позицията си за смяна на политическия модел в страната.

Асен Василев разкритикува " някои от министрите на служебното държавно управление " и даде за образец дейностите на министъра на стопанската система и енергетиката, като посочи, че към този момент България употребява газ, контрактуван от тяхното държавно управление.
 Никола Стоянов: Азербайджан има интерес към препоръчаните от България схеми за бартер на газ
Никола Стоянов: Азербайджан има интерес към препоръчаните от България схеми за бартер на газ

Има и оферти за експорт на торове против газ

Той уточни като образец и и връщането на остарелия й началник , който възобновил контракта на частната лаборатория на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево при предходния си мандат като шеф на Агенцията.
 Христо Вълчанов:
Христо Вълчанов: " Евролаб 2011 " няма да се върне на " Капитан Андреево "

Полагат се старания да проработи държавната лаборатория

Той бе безапелационен, че президентът Радев с това, че, е надскочил пълномощията си. Според него тази позиция е извънредно неверна и нездравословна за България ", съобщи Асен Василев и изрично уточни, че Политическа партия ще поддържа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР