Най-доброто за България е да е заобиколена от стабилни съседи,

...
Най-доброто за България е да е заобиколена от стабилни съседи,
Коментари Харесай

Премиерът: Вдигаме ветото за Македония при изпълнени условия

Най-доброто за България е да е заобиколена от постоянни съседи, които са част от европейското семейство. Албания и Македония също имат място е Европейски Съюз. За да може България да вдигне ветото си за Северна Македония, първо би трябвало да бъдат изпълнени всички условия и да се основат гаранции за осъществяване на контракта за добросъседство. Всяка крачка в тази посока ще бъде отнесена до Народното събрание.

Този коментар е направил министър председателят Кирил Петков, оповестиха от държавната пресслужба. Поводът е изявление на премиера за румънска телевизия, в което той споделя, че ще се радва РСМ и Албания да станат част от Европейски Съюз.

Интервюто за румънската телевизия обаче е неакуратен превод и от него не можело да се вършат заключения, че България ще вдигне ветото си през юни, както се надяват в Скопие.

След визитата на Петков в Съединени американски щати се появиха медийни спекулации, че присъединението на РСМ към Европейски Съюз и повдигането на българското несъгласие също са били договаряни във Вашингтон.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР