Най-доброто нещо, което Китай може да направи в момента, е

...
Най-доброто нещо, което Китай може да направи в момента, е
Коментари Харесай

На планетата има само един човек, който може да окаже влияние на Путин

Най-доброто нещо, което Китай може да направи сега, е да контракти мир сред Русия и Украйна. Това съобщи пред Си Ен Би Си икономистът Стивън Роуч.

„ На планетата има единствено един човек, който може да окаже въздействие на съветския президент Владимир Путин. Това е китайският президент Си Дзинпин “, разяснява Роуч, като добави, че Китай държи мощната карта и Си може да се възползва от това.

Коментарът на Роуч идва в миг, в който боевете в Украйна наподобява стават все по-ожесточени.

Съединени американски щати, Обединеното кралство и Европейския съюз постановиха редица тежки наказания против Русия поради нахлуването в Украйна. Китай обаче съобщи, че няма да подхваща сходни ограничения.

Пекин се въздържа при гласуването в Организация на обединените нации на резолюцията, осъждаща съветските дейности в Украйна.

Вместо това Китай поддържа провеждането на договаряния сред двете страни, надявайки се на спокойно решение.

Според Роуч Пекин би трябвало да „ дръпне килима отдолу под краката на Путин “, в случай че той не се вслуша в апелите за преустановяване на експанзията. По думите му Китай ще направи огромна неточност, в случай че ускори партньорството си с Русия в миг, когато Москва е подложена на огромен интернационален напън.

„ Той не може да си разреши да поддържа този курс - това ще бъде историческа неточност за Си Дзинпин “  каза Роуч.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР