Най-добрият вариант за пътя по Кресненското дефиле е изграждането на

...
Най-добрият вариант за пътя по Кресненското дефиле е изграждането на
Коментари Харесай

Изправят завоите през Кресненското дефиле

Най-добрият вид за пътя по Кресненското дефиле е построяването на две трасета. Едното - в посока София, да се качи източно от дефилето, а в противоположна посока - да се резервира сегашният път, като се разшири и се изправят завоите.

Това сподели пред публицисти в Пловдив министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Той е безапелационен, че е безумно да се копае тунел в регион, който е сеизмично най-активен у нас и с съществуване на тежки магмени скали с нараснало наличие на радиоактивни детайли, включително и уран.

Ако до май-юни 2019 година нямаме строително позволение, ще загубим европейското финансиране (1,5 милиарда лева.), сподели още Николай Нанков, който участва в Пловдив на първа копка на плана за разширение на пътя Пловдив-Асеновград.

От всички разновидности за този стратегически, по думите му път от кулоар номер 4, този съчетава оптимално всички условия по екологично, икономическо и обществено отношение.

Проектът включва построяването и на нужната екологична инфраструктура, която да отбрани всички биологични типове - мрежови уреди, надлези, тунели за животни, което включва и шест връзки сред двете трасета.

Нанков добави, че софтуерно този вид е и най-лесно и бързо осъществим. Той сподели, че на 11 септември ще се състои публично разискване на плана в общините Симитли и Кресна.

Не не последно място министърът уточни, че е извънредно скъпо оборудване, което по думите му ще отнеме най-малко 6 години за строителството.

Повечето от НПО-ата, събрали се на разискване през днешния ден, също поддържат разновидността, прочут като "Източния ", който планува създаване на обход източно от Кресна.

Догодина ще имаме рехабилитирана 10-километрова права от пътя Асеновград – Пловдив с габарити на автомагистрала, съобщи министър Николай Нанков.

Реконструкцията на пътя Асеновград – Пловдив е измежду най-стойностните планове по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. Това сподели пред публицисти министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, откакто бе направена символичната първа копка за ремонтните действия на 10-километровия сектор от път II-86 Пловдив – Асеновград.

15 месеца е срокът за осъществяване на дейностите по натоварения пътен сектор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР