Най-добрият сценарий е войната да приключи бързо, примерно в рамките

...
Най-добрият сценарий е войната да приключи бързо, примерно в рамките
Коментари Харесай

Даниел Лорер пожела Путин скоро да бъде сменен

Най-добрият сюжет е войната да завърши бързо, примерно в границите на месец. Това разяснява пред Нова телевизия министърът на нововъведенията Даниел Лорер. Според него едвам тогава ще има и бързо икономическо възобновяване.

Край на войната обаче не може да има без смяна в Кремъл, уверен е българският министър. Той изрази вяра, че глобите против Русия бързо ще извърнат публичното мнение в страната против Владимир Путин и бързо ще стигнат и до най-близкото му обграждане, което да изиска смяна.

Основната икономическа взаимозависимост на България от войната, която Русия поведе в Украйна и наложените икономическа наказания, е вносът на нефт и природен газ.

Потокът на съветските туристи от дълго време не е най-значимият за българския туризъм - нито летен, нито зимен, безапелационен бе Лорер. Според него съветските туристи елементарно могат да бъдат заместени с такива от други страни. Още повече, че даже и след края на войната, руснаците мъчно ще са платежоспособни туристи, обясни Лорер. По думите му Русия от дълго време не е най-важният търговски сътрудник на България.

Българското държавно управление чака, сходна на Европейска комисия, инфлацията да се успокои едвам към края на тази година, сподели министърът.

40-те лв. дневно помощ за настаняване на украински бежанци са за хотелиерите, които ги настаняват, а не за хората. Няма директни помощи за бежанци, за разлика от други европейски страни, обясни Лорер за следващ път, откакто в обществените мрежи потегли неодобрение против отпуснатата от държавното управление помощ за бягащи от войната.

" Прекарах 3-4 дни в центъра за бежанци във Варна и гледката е покъртителна. Това са хора, които наподобяват като нас и са изживели нещо, което мислехме, че в Европа е забравено. Това са дами и деца, оставили мъжете да се бият за свободата на страната си. И всеки който има подозрения дали би трябвало да оказваме помощ, да отиде да се запознае с някой от тези хора, сподели Лорер.

Според министъра е редно да се даде бързо работа на украинците, които не желали да стоят на обществени помощи.

ТЕМА преди 17 минути 278 преди 54 минути 514 преди 1 час 766
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР