Най-добрият пожарникар на годината е ръководителят на пожарната служба в

...
Най-добрият пожарникар на годината е ръководителят на пожарната служба в
Коментари Харесай

Пожарникар, борил пламъците в Кресна, грабна приза на годината

Най-добрият пожарникар на годината е ръководителят на пожарната работа в Благоевград гл. контрольор Боян Кондуров.
Отличието му бе връчено от зам.-министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов на публична гала в Централния боен клуб в столицата.

35-годишният Боян Кондуров е награден поради присъединяване му в над 500 избавителни задачи, както и за дейното му присъединяване в потушаването на големия горски пожар в региона на симитлийските села Мечкул и Сенокос. През лятото на предходната година след голям пожар там изгоряха хиляди декари гори.

"За да бъдеш пожарникар, е належащо сърце ", сподели Кондуров и добави, че пожарникарите не са безстрашни, само че умеят да управляват страха си.

За пожара в Кресна той уточни, че неговата задача е била да управлява няколко екипа в разнообразни интервали и на разнообразни фронтове.

"Това беше много комплициран пожар поради сложния терен и промяната на посоката напразно, локализирането му беше мъчно. Той беше много огромно предизвикателство за всички пожарникари и горски чиновници, само че най-важното беше, че нямаше жертви и потърпевши ", сподели Кондуров,съобщи Дир.бг.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР