Най-добрият ни тенисист победи убедително Давид Гофен с 6:0 и

...
Най-добрият ни тенисист победи убедително Давид Гофен с 6:0 и
Коментари Харесай

Изключителен успех на Григор Димитров в Лондон

Най-добрият ни тенисист победи безапелационно Давид Гофен с 6:0 и 6:2 и си обезпечи място на полуфиналите на заключитнелния шампионат в британската столица. Тази победа най-вероятно ще му донесе и място в топ 5 в международната сан листа. Още за смисъла на този триумф и по какъв начин се стигна дотук - журналистът на Българска национална телевизия от направление „ Спорт “ Георги Славчев.

Григор Димитров извършва всяка една от задачите, които си слага. Това е заключението, което можем да изведем от днешния ден. Още при започване на годината българинът акцентира, че огромната му упоритост е присъединяване на заключителния шампионат в Лондон, който се организира сега. Преди шампионата Григор съобщи, че не е в Лондон, единствено с цел да взе участие, само че и с цел да завоюва.

Така след сложния триумф против Доминик Тийм в понеделник, българинът се оправи с лекост против Давид Гофен от Белгия с 2:0 сета. Само 73 минути бяха нужни, с цел да реализира Гришо триумф и да изправи стотици наши сънародници по трибуните. Това е един от най-големите триумфи на българския спорт и е значимо, че Димитров ще приключи пръв в самостоятелната си група, която носи името на легендата Пийт Сампрас и ще мисли за полуфиналите в събота.
 © Българска телеграфна агенция
Първият сет бе извоюван с рядко срещания за това равнище резултат от 6:0, а във втората част играта беше малко по-равностойна. Първите думи на Григор бяха, че е благополучен от триумфа си.
Григор Димитров: Мисля, че през днешния ден всичко в играта ми се получаваше и няма по какъв начин да не съм благополучен. Погледнете първия сет - та там всеки удар, които изпълнявах се превръщаше в печеливш. Радостен съм, тъй като упражнявам по цяла година точно за такива дни като днешния. Както ви споделих и преди шампионата - не съм тук просто, с цел да вземам участие. Наслаждавам се на всеки един момент от това фантастично за мен прекарване.
Последният мач от групата на Григор е в петък, а евентуалният противник в събота е 20-годишният Алексанъдр Зверев от Германия, който е трети в международната класация.
 Григор Димитров победи Гофен и е на полуфинал в Лондон Григор Димитров победи Гофен и е на полуфинал в Лондон
Григор Димитров се класира за полуфиналите на Финалите на международния тур в Лондон, откакто разруши белгиеца Давид Гофен с 6-0, 6-2 във втория си мач от...
Повече вести от света на спорта четете на спортния информативен уебсайт на Българска национална телевизия http://sport.bnt.bg/.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР