Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуби от канадеца Милош Раонич

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуби от канадеца Милош Раонич
Коментари Харесай

Раонич изхвърли Григор от турнира в Мадрид

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуби от канадеца Милош Раонич с 5:7, 6:3, 3:6 в мач от втория кръг на шампионата от категорията " Мастърс " в Мадрид. Това бе първият им конфликт на клей, като Димитров към този момент има две провали от пет мача против този противник. Срещата продължи тъкмо 2 часа и се игра на втория по величина корт в комплекса " Каха Магика " в испанската столица - " Аранча Санчес ". Поставеният под №3 Димитров се радваше на солидна поддръжка от страна на български почитатели по трибуните, само че в последна сметка, след огромна борба, трябваше да преклони глава пред някогашния №3 в света Раонич, който сега е под №24 в ранглистата на ATP.

ПЪРВИ СЕТ:

Grigor's match starts. Who will watch? @GrigorDimitrov #spain #madrid #mutuamadridopen #tennis #GD #grigor #dimitrov #grigordimitrov @MutuaMadridOpen pic.twitter.com/vSj3mzFta3
— Grigor Dimitrov BG fans (@GDimitrovBgfans) May 8, 2018
Григор даде единствено точка на противника си в първото си подаване в мача, а Раонич незабавно по-късно отговори с гейм на нула за 1:1. После пък Димитров взе на нула втория си сервис-гейм в дуела и още веднъж излезе напред в резултата при 2:1.

Без да даде точка на Григор, Раонич за секунди изравни резултата на 2:2, а в петия гейм Димитров бе в много комплицирано състояние. Хасковлията загуби първите три точки в гейма, само че след това първият му сервис още веднъж стартира да действа и нашето момче обърна резултата от 0:40. С пет следващи точки Димитров се пребори за гейма и поведе с 3:2.

@GrigorDimitrov rolling along with his serve. Always nice to win games at love. @MutuaMadridOpen pic.twitter.com/XkcyRAtqXs
— jwainwright (@jwainwright) May 8, 2018
Подаванията на канадеца обаче продължаваха да минават повече от безпрепятствено и резултатът бързо стана 3:3 след третия следващ сервис-гейм на нула за Раонич. В седмия гейм пък Димитров бе безсърдечен и с гейм на нула отново излезе напред - 4:3.

Getting to experience first hand how big that @milosraonic serve is...#MMOPEN pic.twitter.com/ru8QmsNbCM
— Tennis TV (@TennisTV) May 8, 2018

Със страховит бекхенд-ретур българинът завоюва първата си точка на сервис на съперника в осмия гейм. Григор посрещаше бомбите на канадеца на метри зад главната линия, само че и това не му помагаше - Раонич бе безмилостен и взе подаването си на 15 - 4:4. Раонич взе две точки в идващото подаване на българина, само че при 5:4 Григор изглеждаше малко по-близо до спечелването на първата част.

Come on Dimi! #MMOpen @GrigorDimitrov pic.twitter.com/KOYxdcRCE7
— Forever with you(RF) (@dani91malaga) May 8, 2018
В 11-ия гейм Григор още веднъж бе притиснат до стената. Той губеше при собствен начален удар с 15:30, позволи двойна неточност и това донесе два скрити сетбола на Раонич. Първият сервис на българина изчезна в този миг и канадецът се възползва по най-хубавия метод, реализирайки пробив в основен миг. Сервирайки за първия сет, Раонич загуби първата точка, само че по-късно бе безсърдечен и постави завършек на частта.

And @milosraonic holds at 30, and takes the first set off Grigor Dimitrov (7-5) at the #MMOpen. pic.twitter.com/Qd5RYt9WLe
— Sporting News Canada (@sportingnewsca) May 8, 2018
ВТОРИ СЕТ:

Двамата тенисисти си размениха по един гейм на нула на старта на втория сет. Във второто си падаване в тази част хасковлията загуби единствено една точка и безапелационно взе задатък от 2:1.

В четвъртия гейм Раонич най-сетне сподели съмнения на собствен сервис и Димитров се възползва. При 15:40 българинът извоюва първите си точки за пробив в мача и осъществя още първата, а по-късно затвърди брейка, макар че трябваше да мине през дюс - 4:1.

" He's got no business making this shot... "

Stunning work by @GrigorDimitrov.#MMOPEN pic.twitter.com/FXhUUhlF9q
— Tennis TV (@TennisTV) May 8, 2018
Раонич се измъкна от 15:30 в идващото си подаване, а след това пък Димитров направи поврат от 15:40 и с 4 следващи точки се пребори за 5:2. Раонич съумя да понижи изоставането си на 3:5, а по-късно накара противника си да поработи много, стигайки до 40:40. Макар и не по-най-безпроблемния метод, Димитров въпреки всичко затвори втория сет и изпрати конфликта в решаваща трета част.

ТРЕТИ СЕТ:

Последният сет стартира оптимистично за Григор, който взе две точки в откриващото подаване на противника си в частта, само че Раонич въпреки всичко не позволи ранен пробив. В първите минути на третия сет и двамата тенисисти изглеждаха леко разколебани на собствен сервис, само че въпреки всичко първата отмора пристигна при най-малък задатък за канадеца, като нямаше пробиви - 2:1.

This point had it all from @milosraonic!#MMOPEN pic.twitter.com/OFhbZW9ZVI
— Tennis TV (@TennisTV) May 8, 2018
Размяната на геймове без пробиви продължи, въпреки че при 3:3 Димитров бе покрай брейк. При 30:40 хасковлията бе на точка от сериозен задатък в резултата, само че благодарение на мощните си сервиси Раонич се избави и поведе с 4:3.

В осмия гейм Димитров не устоя и позволи пробив, а Раонич получи опция да сервира за място в идната фаза. С гейм на 30 канадецът извърши задачата и в идната фаза ще мери сили със сънародника си Денис Шаповалов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР