Най-добрият ни тенисист Григор Димитров вече е 45-и в света,

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров вече е 45-и в света,
Коментари Харесай

Григор Димитров тръгна нагоре преди сезона на трева

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров към този момент е 45-и в света, като отбелязва напредък с едно място по отношение на предходната седмица, когато не игра.
 Григор зарадва български почитатели (снимка)
Причината за възхода му е спада на французина Ришар Гаске, който губи 12 позиции. В момента активът на Григор е непромененен - 997 точки. Лидер е Новак Джокович с 12 715. Утре българинът започва сезона си на трева в Куинс, където завоюва купата преди пет години, а има и два полуфинала.

Той ще играе с първия кръг с канадския гений Феликс Оже-Алиасим. В навечерието на шампионата българинът даде изявление пред формалния уебсайт на конкуренцията.

" Пожелавам си – поради последните няколко месеца – още веднъж да мога да кажа, че се връщам към формата, която търсех. Вълнувам се. Всеки път, когато сезонът на трева наближи, е вълнуващо. Пристигнах тук малко по-рано за да се приготвя. Ще карам мач за мач, ще опитам да играя добър тенис.

Във физическо отношение се усещам по-добре, по тази причина ще опитам да употребявам това като предимство. Участвам в Куинс Клъб, откогато се помня, откогато станах професионален тенисист. Винаги идват доста хора тук, атмосферата е страхотна. Това е да играеш на тревен корт – опитваше да извлечеш максимума всеки ден. Времето през последните дни беше малко тежко, само че всяка минута, която съумях да прекарам на корта, значи доста за мен.
View this post on Instagram
Keep up! @lindseyvonn???????? Thank you @lamborghini and @ogaracoach for keeping me in 1st place????

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) on

Абсолютно имах потребност от мачове като тези против Марин Чилич и Станислас Вавринка на „ Ролан Гарос ”. Особено от този против Марин – излязох да играя, знаейки че към този момент имах много часове на корта зад тила си. Всъщност бях малко изтощен, тъй като преди този момент не бях играл чак толкоз доста мачове.

Тренирах доста, да, само че това беше друго – трябваше да натисна в дуел против толкоз първокласен състезател. Да печеля значеше доста за мен. Срещу Стан имах много благоприятни условия, само че просто нещата не се развиха по мой усет. Трябва да продължа с преследването на резултатите и те ще се върнат.

Познавам се със Щепанек от известно време и имах потребност от нещо неортодоксално спрямо това, към което бях привикнал. Просто желаех още веднъж да яхна коня, нагледно казано.

Исках да се върна към корените си, към това, на което съм кадърен и в което съм добър. С Радек просто бяхме на една вълна и скоро започнахме да работим по детайли, които, уповавам се, че ще можем да вкараме в мачовете ”, разяснява Димитров.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР