Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стартира успешно участието си на

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стартира успешно участието си на
Коментари Харесай

Григор се измъчи, но победи Типсаревич на старта на Ролан Гарос

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започва сполучливо присъединяване си на шампионата от Големия шлем " Ролан Гарос ", откакто победи Янко Типсаревич след 6:4, 6:0, 3:6, 6:7(3), 6:4.
 Григор Димитров стартира против Янко Типсаревич в Париж
Във втория кръг той ще се изправи против хърватина Марин Чилич, който надви против италианеца Томас Фабиано. Двубоят сред двамата ще бъде в сряда. В директните мачове хърватският тенисист води с 4:1 победи.

Началото на дуела изобщо не вещаеше идната трагична развръзка. Българинът записа серия от 11 поредни гейма – от 2:3 в първия сет до 6:3, 6:0 и 1:0 (с пробив) в третия. В този миг изглеждаше като че ли Димитров ще затвори срещата чисто за към час и половина игра.

Това обаче не се случи. Гришо стартира третия сет с пробив, който обаче бе върнат на момента. В тази част хасковлията несъмнено не сподели най-хубавата си игра и позволи да бъде продънен основно в осмия гейм, а по-късно неговият съперник си завоюва подаването, с цел да понижи изоставането си.

В четвъртия сет българинът изоставаше с пробив, само че го върна в десетия гейм. В тайбрека обаче Типсаревич бе по-съобразителен и го завоюва след 7:4 точки.

Все отново обаче в петия сет Димитров проби уверено за 5:4 и по-късно си завоюва сервис гейма и самия мач. Това бе трети триумф на българина от общо седем мача сред двамата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР