Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стартира с убедителна победа участието

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стартира с убедителна победа участието
Коментари Харесай

Григор Димитров даде само сет на Типсаревич на старта в Мелбърн

 Григор Димитров с прочувствено обръщение към Анди Мъри
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започва с безапелационна победа присъединяване си на първия за годината шампионат от " Големият шлем " - Откритото състезание на Австралия в Мелбърн.

В среща от първия кръг българинът обърна с 4:6, 6:3, 6:1, 6:4 сърбина Янко Типсаревич, който се завърна в тениса след едногодишна пауза. Във втория кръг противник на Димитров ще бъде уругваеца Пабло Куевас, който победи с 6:4, 7:5, 6:1 различен сърбин - Душан Лайович.

Димитров и Куевас, който сега е 94-и в света, са играли три пъти един против различен, а българинът има две победи, а единствената му загуба е от 2015 година на шампионата на клей в Истанбул.

Григор стартира нерешително против Типсаревич, като позволи да бъде пробив в деветия гейм на първия сет, след което сърбинът затвърди пробива и затвори сета. Това подейства като подтик за Григор, който взе идващия сет и изравни резултата, а в третия проби на три пъти противника и поведе с 2-1 за единствено 32 минути.

В четвъртия Григор игра умерено и стигна до пробив в решителния гейм, с цел да си обезпечи класиране напред. Двубоят беше проследен от трибуните от новия член на щаба на Димитров Андре Агаси, който изгледа мача в компанията на треньора му Дани Валверду. Американската легенда провокира огромен интерес и несъмнено прикова вниманието с наличието си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР