Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се завърна в България за

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се завърна в България за
Коментари Харесай

Гришо: Българин съм и винаги съм играл за България!

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се завърна в България за няколко дни след края на сезона.

След последния си шампионат за 2019 година някогашният номер 3 в света отиде на отмора в Исландия с родителите си: " В Исландия беше доста друго. Решихме за първи път да създадем такова премеждие с родителите ми, беше неповторимо. Всяка една година гледаме да си създадем отмора единствено ние тримата, да прекараме време дружно, защото програмата ми е доста натоварена. Бях оставил телефона встрани, искахме да прекараме малко време в разнообразни завършения. Всяко едно прекарване беше друго от другите ", сподели Гришо пред bTV.



 

" Винаги гледаме да имаме два-три дни единствено за нас. Когато сме дружно си приказваме за нещата, които сме пропуснали. Споделям с тях, само че те от време на време се въздържат от препоръки. Винаги виждам да взема нещо от тях, те са ми дали толкоз доста. Повече ги следя, в сравнение с да желая препоръки. "

" 10 години към този момент съм в тура, имах положителни достижения като цяло, само че мога доста повече. Тази година се контузих първоначално, което не беше добре за мен, само че това е спортът. Когато си вътре, е доста мъчно да погледнеш извън, по тази причина задавам въпроси на хората към мен, на околните, с цел да знам по какъв начин ме виждат. "

" Когато бях 78-и въобще не си мислех, че мога да завърша годината по този метод. Плюсът в тениса е, че имаш всяка последваща седмица. Два шампионата обърнаха цялата година и приключих на едно положително равнище. Надявам се, че повече няма да има такива спадове, само че в спорта не си застрахован ", добави международният номер 20.

" Мотивира ме работата, дисциплината, даже когато бях 78-и. Тогава беше още по-трудно, тъй като всеки мач ти се коства като безкрайност. Понякога получаваш попътен вятър и в края на годината бях доста благополучен от това. "



" Когато лежах в болница и бях 4-5 седмици встрани, имах моменти на негативизъм. Дори при най-позитивните хора има моменти на негативизъм. Тяхната мощ е, че намират позитивизъм в този негативизъм. Събуждаш се и започваш отначало. "

" Имах поддръжка от обичаните хора, само че и държах една отдалеченост. Така всеки ден ставах все по-близък със себе си, тъй като влезеш ли на корта си самичък. Тази година научих повече неща отвън корта, в сравнение с него. Трябваше самичък да върша неща, които нямат нищо общо със спорта. "

" Станах по-търпелив. Винаги съм себе си, просто от време на време съм по-емоционален. Играта в днешно време е доста ментална, не желая да укривам страстите си, а да бъда себе си. "

Григор Димитров организира открит урок с децата от школата на Търговска колегия Хасково

В момента Димитров търси верния треньор: " Не би трябвало да оставяш никой да управлява играта и мислите ти. В момента, в който някой пробва да те остави като птичка в клетка, това е най-лошото, което може да се случи на един играч. Трябва да си свободен и да твориш. "

Българинът разяснява с усмивка известния у нас израз " Мачкаш, Гришо! ": " Понякога ми става доста прелестно да го чуя, изключително когато съм на другата част на света. Интересно е и доста го правя оценка. На всеки шампионат има български флагове, което ме прави пъклен горделив. Българин съм и постоянно съм играл за България. В България се усещам особено, въздухът е друг. Искам да се прибирам по-често, само че програмата не ми разрешава.

На конференция предишния петък тенисистът разгласи, че ще бъде играещ треньор на България на новия екипен шампионат ATP Къп, който ще се организира през януари в Австралия: " Програмата разрешава да играя за националния тим в новия шампионат. Винаги съм играл за България, постоянно съм се опитвал да върша най-хубавото за България. Този шампионат е за първа година и сигурно ще е забавно. "

Гришо разкри, че сега няма половинка до себе си: " Тази година не съм мислил за обич, имах доста премеждия и фокусът ми беше другаде. За момента нямам половинка. Искам да бъда татко, за какво не? Ако годините не престават като тази ще ми е малко мъчно. Аз самият не знам къде желая да пребивавам сега. Искам да ги науча на работа, на дисциплинираност и да бъдат себе си ", добави той.

Накрая той показа, че най-вече му липсва българската храна и " пържолите на мама ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР