Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг
Коментари Харесай

Григор Димитров отново не даде и сет на Ришар Гаске


Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на шампионата от сериите Мастърс 1000 в Париж, откакто победи французина Ришар Гаске с 6:4, 6:4.

В идващия кръг българинът ще се изправи против американският колос Джон Иснър. Това беше трета поредна победа за Григор над Гаске, като още веднъж не позволи даже да загуби сет.

Първи сет

Двамата тенисисти си размениха по един гейм на 15 при започване на мача, а Димитров поведе с 2:1, откакто взе второто си подаване на нула. Двамата продължаваха да печелят елементарно геймовете, в които разполагаха с началния удар. В десетия гейм обаче поставеният под №6 българин нанесе своя удар. Димитров водеше с 5:4, а сервиращият Гаске позволи двойна неточност за 30:30. Следващата точка бе извоювана от Григор и това означаваше първа опция за пробив в дуела за някой от двамата тенисисти. Точката за пробив бе с цената на сетбол и след преувеличен форхенд в навън на французина първата част завърши с триумф за първата ни ракета.

Втори сет

Във втория сет нещата се развиваха както и в първия - двамата с лекост печелеха геймовете, в които сервираха. Така продължи до шестия гейм, в който Димитров бе доста покрай пробив, само че не съумя да го осъществя. Геймът продължи цели 11 минути, като българинът имаше 4 брейкпойнта, само че Гаске съумя да се измъкне и изравни за 3:3.

Григор небрежно направи резултата 4:3, а по-късно Гаске трябваше да се измъква от 0:30 в осмия гейм, само че французинът не трепна и с 4 следващи точки изравни - 4:4. В идващия гейм Димитров за първи път от началото на дуела имаше известни проблеми на собствен сервис, само че въпреки всичко направи поврат от 15:30 за задатък от 5:4. В решителния гейм Гаске първо избави два мачбола, само че по-късно прати топката в навън и Григор подвигна победоносно ръце.



От игрището на стилния подиум #григордимитров https://t.co/NXjPx9TjGo
— Списание SainsBeauty (@SainsBeauty) October 25, 2017
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР