Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг
Коментари Харесай

Стабилен Григор даде само сет на Куевас и продължава напред в Австралия

 Григор: Бях съсредоточен върху мощните си страни, Агаси е страхотна персона
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на шампионата от Големия шлем - Открито състезание на Австралия, откакто победи Пабло Куевас с 6:3, 6:7 (5:7), 6:3, 7:5.

Пред солидна българска поддръжка на Корт №3 в Мелбърн хасковлията загуби единствено един сет против уругваеца. Куевас направи каквото можа, само че нямаше причини против постоянния Гришо.

Григор влезе доста мощно в мача, като взе на нула откриващото си подаване, а незабавно по-късно осъществя пробив. Той бе вкоренен с нов гейм на нула и първата отмора в срещата пристигна при стабилен задатък от 3:0 за първата ракета на България. При 5:3 хасковлията сервираше за първия сет и го взе с лекост.

През втората част обаче дуелът стана различен, а повода беше доста усъвършенстваната игра на уругваеца. Двамата взимаха подаванията си и разумно се стигна до тайбрек, в който Куевас се наложи със 7:5 точки. Третият и четвъртият сет също бяха равностойни и решени от един пробив, дело на Димитров.

Българинът завърши срещата с 8 аса и едвам 2 двойни неточности. Куевас се отличи с 15 точки непосредствено от начален удар, само че също по този начин позволи и 8 двойни неточности.

В третия кръг Димитров ще има за противник намиращият се под №100 в международната класация Томас Фабиано. Италианецът победи Рейли Опелка с 6:7 (15:17), 6:2, 6:4, 3:6, 7:6 (10:5).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР