Най-добрият ни тенисист Григор Димитров приключи участието си на турнира

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров приключи участието си на турнира
Коментари Харесай

Григор Димитров приключи участието си в Бризбън

 Григор: Просто се пробвах да играя по-добре от предходната година (видео)
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров завърши присъединяване си на шампионата в Бризбън, Австралия.

Първата ни ракета отстъпи в 1/4-финалите пред японеца Кей Нишикори след 5:7, 5:7 в равносилен мач, който можеше и да завоюва.

Така Димитров записа пета загуба от Нишикори в срещата посред им, до момента в който японецът взе реванш за провалянето от Димитров на финала в Бризбън през 2017 година, когато завоюва купата.

За страдание тази загуба ще докара до ново оттегляне в ранглистата за Григор, който преди година стигна до полуфиналите в Бризбън. От понеделник Димитров ще заема 21-ата позиция в света, където сега е на 19-о място.

Като цяло Нишикори сподели по-постоянна игра в другояче равностойния мач. Григор започва доста решително в подаванията си, само че последователно се видя спад в играта му. При 5:5 в първия сет българинът позволи три следващи двойни неточности и даде два шанса на Нишикори за пробив.

Българинът ги избави, само че при третата точка за пробив Нишикори не сбърка и поведе. След това японецът взе своя сервис гейм на 15 и затвори частта. Вторият сет стартира добре за Димитров, който проби противника във втория гейм, след което затвърди пробива. В петия гейм се стигна до маратонско разиграване от 23 удара, извоювано от Димитров, който поведе с 4:1. След това настъпи поврат в интерес на Нишикори.

При 5:5 българинът направи две двойни неточности и даде даде прикрит мачбол на Нишикори. Непредизвикана неточност даде задатък на японеца.

Вторият в схемата Нишикори завоюва подаването си на 0 и се класира за полуфиналите, където негов противник ще бъде Жереми Шарди. Загубата значително беше предстояща от Димитров, който фаворизира Нишикори ден преди срещата посред им.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР