Най-добрият ни тенисист Григор Димитров приключи участието си на Откритото

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров приключи участието си на Откритото
Коментари Харесай

Григор Димитров приключи участието си в Мелбърн

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров завърши присъединяване си на Откритото състезание на Австралия. Българинът беше спрян на 1/8-финал от американеца Франсис Тиафо след четирисетова борба на корта, като дребни неточности му попречиха да продължи напред. В последна сметка за статистиката Григор загуби след 5:7, 6:7 (6), 7:6 (1), 5:7 за 3 часа и 43 минути игра.
 Андре Агаси съпостави Григор Димитров с мотор на Ferrari
Мачът потегли доста равностойно, като в първия сет най-хубавият български тенисист пропусна да пробие противника си във значимия 7-и гейм, когато поведе 40:0 и имаше общо четири благоприятни условия да го затвори. 21-годишният американец проби още в идващия гейм, а Гришо съумя да върне пробива за 5:5. Веднага по-късно обаче Тиафо още веднъж проби и по-късно затвори сета със 7:5 на собствен сервис.

Във втория сет Григор съумя да вземе още веднъж гейм на подаването на противника, само че още в идващия гейм позволи да му бъде върнат пробивът. Така двамата стигнаха до тайбрек, който се развиваше доста добре за българина - поведе с 5:2, а по-късно имаше 3 сетбола при 6:3. Димитров обаче позволи Тиафо да направи пет следващи точки и загуби и втория сет с 6:7 (8). В третия сет първи до пробив стигна 21-годишният американец, който поведе с 4:2. Григор обаче незабавно върна пробива и до края на сета изглеждаше безапелационно, до момента в който Тиафо като че ли стартира да изпитва физически проблеми. В тайбрека българинът не остави никакви шансове на Тиафо и го размаза 7:1. 

Dмериканецът очевидно отпадна физически и стартира да играе рисковано за да заобикаля дълги разигравания. Той се стремеше да приключва бързо, като грешеше доста постоянно. Това даде съществено преимущество на Григор, само че все пак той самичък си сътвори проблеми в четвъртия гейм, когато след двойни неточности едвам избави пробива. През останалото време той сервираше безупречно, като подлагаше на напън сервиса на противника си.

За страдание Димитров се пропука в 11-ия гейм. Ударите на Тиафо влизаха, а Григор не можеше да вкарва първия си сервис. Пробивът се оказа съдбовен. В последния гейм нервите на Григор не устояха и той се съобщи след 3 часа и 43 минути на корта, а Тиафо получи най-прекрасния подарък за днешния си 21-ви рожден ден - 1/4-финал в Мелбърн, където негов противник ще бъде спечелилият всред Рафаел Надал и Томаш Бердих.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР