Най-добрият ни тенисист Григор Димитров приключи сезон 2018, след като

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров приключи сезон 2018, след като
Коментари Харесай

Григор Димитров приключи сезон 2018 със загуба от Марин Чилич в Париж

 Григор се оправи с Баутиста Агут и се класира за 1/8-финалите в Париж
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров завърши сезон 2018, откакто загуби от Марин Чилич с 6:7(5) 4:6 в шампионата от сериите " Мастърс 1000 " в Париж.

В първия сет Григор пропусна точка за пробив още в откриващия гейм и Чилич незабавно го наказа по-късно. Гришо изостана 0:40 и изравни до 40:40, само че въпреки всичко загуби подаването си - 2:0 за хърватина. След това Чилич въпреки всичко бе продънен в четвъртия гейм за 2:2, откакто направи двойна неточност в последната точка.

При 6:5 Чилич не съумя да осъществя три сетбола и двамата влязоха в тайбрек. Григор съумя да направи поврат и да поведе с 5:4 точки и имаше два сервиса на сметката си. Вместо да завърши сета той загуби двата си сервиса и Чилич затвори със 7:5.

На старта на втория сет Димитров изостана 15:40, като това му бе трети следващ сервис гейм, в който му се постанова да отрази два брейкбола. Този път обаче изплъзване нямаше – 0:1, а минути по-късно Чилич затвърди – 0:2.

При хърватина нямаше и диря от съмненията при започване на мача и в петия гейм кандидатът за Лондон можеше да реализира и двоен брейк, само че не извлече максимума от обстановката – 2:4.

В края на срещата Димитров отрази два мачбола и стигна до геймбол, който обезврежда с ефектна къса за 4:5. Последната дума имаше Чилич, който постави точка на мача – 4:6.

Хасковлията започна сезона като №3 в международната класация, само че не съумя да отбрани точките си и да оправдае огромните упования след триумфа в Лондон предишния сезон. Димитров приключва 2018 година без купа, само че с очаквания за по-силна последваща акция, откакто Андре Агаси стана част от щаба му.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР