Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отстъпи с четири позици и

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отстъпи с четири позици и
Коментари Харесай

Григор загуби 4 позиции, вече е №57 в света

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отстъпи с четири позици и към този момент се намира на 57-о място в международната класация през новата седмица.
 Григор Димитров бил тестван 21 пъти за допинг
Българинът взе присъединяване на турнира BB&T Atlanta Open при започване на предходната седмица, само че не съумя да натрупа точков актив след ранно отпадане.

Гришо разполага с 952 точки и беше изпреварен от играчи като Рейли Опелка, Пабло Кареньо Буста, Филип Крайнович, Андрей Рубльов, Даниел Еванс и други, които се показаха добре в последните дни и прогресираха в ранглистата.

В челната тройка няма промени - водач е сърбинът Новак Джокович с 12 415 точки, пред Рафаел Надал със 7 945 и Роджър Федерер със 7 460. Единствената смяна в топ 10 пък е обвързвана с Фабио Фонини и Даниил Медведев, които разменят 9-о и 10-о място.

Димитров има късмет да се върне в Топ 50 през тази седмица. Гришо следва да дебютира в ново съревнование - АТР 250 в Лос Кабос (Мексико). Той ще започва в първи кръг против американеца Стив Джонсън.

" Играли сме няколко пъти. Той е страховит състезател и нямам самообладание, " съобщи Джонсън, който участва на жребия. В момента Димитров се намира в серия от три следващи загуби от " Ролан Гарос " насам.

Към момента Джонсън е 93-и в ранглистата и също не се намира в оптимална форма като предходната седмица загуби в Нюпорт от 188-ия в ранглистата Кристофър Юбанкс.

Победителят от конфликта Димитров - Джонсън, ще срещне Гуидо Пея в идната фаза. Поставеният под №1 Фабио Фонини чака във втори кръг Марсел Гранойерс или Лукас Гомес.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР