Най-добрият ни тенисист Григор Димитров и Фелисиано Лопес изнесоха зрелищен

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров и Фелисиано Лопес изнесоха зрелищен
Коментари Харесай

Григор Димитров отпадна на полуфинал в Куинс след мъжка игра

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров и Фелисиано Лопес изнесоха зрелищен трисетов театър в полуфинален мач на турнира на трева от сериите АТР 500 в " Куинс клъб ", Лондон, но успеха отиде у испанеца след 5:7, 3:6, 2:6 в негова изгода.

Двубоят беше повтаряне на финала от 2014 година, когато Григор победи с трофея.

Мачът беше белязан от дъждовете в Лондон, които забавиха началото му, а се наложи и спиране. Във финала Лопес ще се изправи против Марин Чилич, който по-рано денем се наложи над Жил Мюлер.

Двамата тенисисти си размениха по един сет, а в крайъгълен камък се трансформира четвъртия гейм на третата част. Тогава Григор на магия избави шест благоприятни условия за пробив на испанеца, който резервира хладнокръвие и завоюва по-късно с лекост подаването си.

При 2:3 и 30-30 Лопес построи съвършено тактически точката и изигра няколко съществено лифтирани форхенда на бекхенда на българина, който несъмнено му изневеряваше в този мач.

Григор се пропука при 30-40, само че по-късно приготви добра офанзива към мрежата и заличи седми брейкбол.

Стигна се и до осми късмет за пробив пред Лопес, при който Григор сбърка едно воле, като прати топката в мрежата, вместо в полето на противника, и съобщи сервиса си – 2-4.

Българинът продължи да се бори на корта, отрази общо 11 точки за пробив, само че най-после се съобщи пред намиращия се в отлична форма Лопес.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР