Най-добрият ни тенисист Григор Димитров даде интервю за Milenio, в

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров даде интервю за Milenio, в
Коментари Харесай

Григор Димитров: Болките в рамото в последните 6 месеца ме върнаха много назад

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров даде изявление за Milenio, в което приказва за аргументите за незадоволителните си резултати от началото на сезона. Първата ни ракета изкара прочувствена седмица в Лос Кабос, като напусна АТР 250 конкуренцията след загуба от аржентинеца Гуидо Пея във втори кръг.
 Аржентинец спря Григор Димитров в Лос Кабос
Тази седмица някогашният №3 в света загуби нови четири позиции в международната класация и към този момент е №57 в класацията, като в актива си има 952 точки. За последно той беше на по-ниско място на 22 октомври 2012 година, когато заемаше 62-ата позиция. Димитров позволи и разочароваща загуба на старта в Атланта, където отпадна от 405-ия в света Кевин Кинг.

" Не мога да посоча една съответна причина за резултатите. Има доста аргументи да отпаднеш рано в даден шампионат. Аз се пробвам да не мисля против кого изгубвам – без значение дали е №400 или №500. За мен това няма значение, тъй като има доста други фактори “, изясни водещият ни тенисист, представен от
Tenniskafe.com.

" Когато нямаш верния метод към избрани мачове, не е елементарно просто да излезеш на корта и да победиш. Разбира се, няма никакво подозрение, че травмата в рамото ме върна доста обратно – тя едно от главните неща, с които трябваше да се преборя през миналите шест месеца. Трябваше да сменя конфигурациите на ракетата ми и по-късно да привикна с новите. Така губиш от увереността си, губиш от играта си ", споделя още Григор.

В началото на годината се появиха първите вести за физическите проблеми на Димитров. Той отхвърли присъединяване на ABN Amro World Tennis Tournament (9-17 февруари) в Ротердам, откакто след две медицински съвещания бе посъветван да си почива поради инфектиране на сухожилие в рамото. Впоследствие Димитров не игра в Акапулко и Индиън Уелс, като в програмата му се получи интервал без шампионати от Australian Open до Маями.

" Трябваше да стартира отначало, само че за мен това е вълнуващо. Тенисът е сложен спорт. Върнах се обратно и си споделих, че няма накъде да е по-зле, тъй че дано просто стартираме да построяваме всичко още веднъж. Рамото ми в този момент е по-добре, аз съм по-добре и съм по-постоянен в тренировките. Нещата още веднъж ще се върнат към естественото за мен ", споделя Димитров.

Където и да отиде, Димитров е един от любимците на почитателите. А самият той не крие, че се радва на вниманието:

" За мен е значимо хората да виждат и друго от нас, тенисистите, тъй като те виждат само мачовете, тренировките. Разбира се, аз съм селективен във връзка с това какво демонстрирам в обществените мрежи. Не съм толкоз деен. Мисля обаче, че с времето ще съм по-уверен да демонстрирам повече и повече. Все отново с екипа ми сме фокусирани върху това, което е най-важно, само че е хубаво и да се показваш, поради почитателите ", добавя българинът.

Григор показа, че тенисистите от Голямата четворка са сами в " личната си лига " и няма какво да потвърждават повече:

" Можем да научим доста от тях. Настъпва и новата генерация и има доста играчи, които имат капацитет, само че не бих могъл да посоча един съответен. Много забавни години предстоят. Надявам се и аз да реализира нещо по-добро ".

Първата ни ракета разяснява още, че тенисът е толкоз изискващ спорт от психическа позиция, тъй като всяка седмица си на съревнование. Коментира и мощните страни в играта си:

" Аз постоянно съм казвал, че най-голямата ти мощ е и най-голямата ти уязвимост. Цял живот доста съм се трудил във фитнеса и в никакъв случай не съм се скривал от повече работа или от опитването на нещо ново. От много години работя върху гъвкавостта си и върху скоростта. Мисля, че това, както и подвижността и умеенето да чета играта, са мощните ми страни ", приключва българинът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР