Най-добрият ни скиор Алберт Попов и неговият треньор Ивайло Борисов

...
Най-добрият ни скиор Алберт Попов и неговият треньор Ивайло Борисов
Коментари Харесай

Алберт Попов и Ивайло Борисов са спортист и треньор №1 за януари

Най-добрият ни скиор Алберт Попов и неговият треньор Ивайло Борисов бяха определени за състезател и треньор №1 за януари в обичайна анкета на пресклуб “България ”, съобщи кореспондент на БГНЕС. Попов получава 19 от вероятни 19 гласа, до момента в който Борисов има 17/19. БГНЕС напомня, че 21-годишният Алберт Попов направи два пробива в топ 10 на Световната купа в дисциплината слалом през първия месец от годината. Първо той приключи на 9-то място в Кицбюел (Австрия) на 26 януари, а три дни по-късно на 6-та позиция в Шладминг (Австрия).

“Сезонът за мен беше страховит. Преди неговото начало задачата ни беше да запишем даже 1 точка за Световната купа, а в края сме с 95. Сега следва отмора, само че виждам напред към новия сезон и съм гладен за още повече триумфи. Искам да благодаря на моето семейство, всички хора във федерацията по ски отпред с президента Цеко Минев и най-много на моя треньор Ивайло Борисов. Без него нямаше по какъв начин да изживеем тази обща наша фантазия, която реализираме сега ”, съобщи Попов при приемане на своята премия.

“Аз също желая да благодаря на Алберт за напъните и това, че ме изтърпява. Благодаря и на всички, които му стискат палци и правят оценка нашите резултати. Постиженията на Алберт не са инцидентни и не са станали от през днешния ден за на следващия ден. Те са плод на дългогодишна работа, която в този момент стартира да се отплаща. Още на първия старт за сезона в Леви (Финландия) на 18 ноември влязохме в точките с 20-то място и усетихме тогава, че сезонът ще бъде добър. Бяхме леко сюрпризирани, само че продължихме усърдната работа ”, разяснява Ивайло Борисов.

“Очакванията към мен към този момент са по-големи, само че това не ми пречи, а още повече ме стимулира. На първо място за мен е работата и самите тренировки, а по-късно са резултатите ”, добави Попов. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР