Най-добрият ни щангист през последните години Божидар Андреев поиска да

...
Най-добрият ни щангист през последните години Божидар Андреев поиска да
Коментари Харесай

Божидар Андреев поиска да стане Спортист на годината

Най-добрият ни щангист през последните години Божидар Андреев изиска да стане Спортист на годината. Той има и много учредения, тъй като стана европейски първенец за мъже с 3 европейски върха в Батуми в кат. до 73 кг през април, по-късно сграбчи евротитла до 23 година с 3 европейски върха за младежи в Букурещ в кат. до 81 кг през октомври, записа бронз на Световното състезание за мъже с 3 европейски върхове в Патая кат. до 73 кг през септември и в този момент се връща със злато от олимпийския квалификационен шампионат в памет на Наим Сюлейманоглу в Газиантеп в кат. до 81 кг.

" Очаквам да стана Спортист на годината, само че зависи какво ще решат. Турнирът в Турция беше доста прекрасен, справихме се добре. Някои опити не бяха положителни, само че другия път ще се оправим по-добре. Конкуренцията е мощна. Годината за мен беше мощна, само че предстоят още надпревари, на които би трябвало да се взе участие за олимпийска квота. Очакванията тежат. Трябва да направя още едно мощно съревнование - на Европейското през април. Надявам се да вземем квота за Олимпиадата в Токио 2020 и да сбъднем още една фантазия ", разгласи Андреев.

" Божидар върви чудесно по пътя към продобиване на олимпийска квота, просто му би трябвало да запише още едно съревнование напролет, каквото е условието на Международната федерация. Доволен съм от представянето на българите на шампионата в памет на Наим, стана мощна конкуренция, нещо като мини Световно състезание. Всички се връщат с медали, само травма попречи на Васил Господинов (109) да се изяви до дъно ", съобщи старши треньорът на националния ни тим Иван Иванов. Доволен от представянето на своя ученик бе и персоналният треньор на Божидар Пламен Братойчев. Андреев ще взе участие този уикенд в следващия кръг на Бундеслигата, той има още един ангажимент към немското състезание през декември.

В Газиантеп българите приключиха на четвъртото място отборно. Титла завоюва още Стилян Гроздев (67). С две трети места ни отсрамиха Даниела Пандова (49) и Мая Иванова (55). Турнирът беше олимпийска подготовка и ни донесе точки в борбата за квотите за Игрите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР