Най-добрият ни биатлонист в момента - Владимир Илиев, спечели точки

...
Най-добрият ни биатлонист в момента - Владимир Илиев, спечели точки
Коментари Харесай

Владимир Илиев спечели нови 11 т. за Световната купа по биатлон

Най-добрият ни биатлонист сега - Владимир Илиев, завоюва точки за Световната купа във второ следващо съревнование.

Преди два дни той приключи 40-и в спринта на 10 км и това му донесе първа 1 т. в актива. Днес Спортист №1 на България за 2019 година съумя да се придвижи с 10 места напред по отношение на стартовия си номер 40 и финишира 30-и в преследването на 12.5 км в Контиолахти (Фин). Илиев позволи 3 неточности в 20-те си изстрела и изостана с 2:24.4 мин. след спечелилия Себастиан Самуелсон (Шв). С това си класиране 33-годишният троянчанин добави още 11 т. към актива си и към този момент има 12, с които е на 46-о място в генералното класиране за Световната купа.

Другият български участник в преследването - Антон Синапов, остана на предпоследното 59-о място измежду 60-те стартирали (първите 60 от спринта преди два дни). Той позволи 5 неверни изстрела и приключи с закъснение от 5:36.7мин. след спечелилия.

Себастиан Самуелсон сервира изненадата, въпреки в действителност да е олимпийски вицешампион от Пьонгчанг`18 в преследването. Заради класирането си в спринта преди два дни шведът през днешния ден потегли едвам 18-и, на 1:10 мин. след спечелилия в спринта Тарей Бьо (Нор). Самуелсон обаче не позволи неточности при първите си три влизания на стрелбището, а в последното сбърка единствено един изстрел. Същевременно лидерът до последната пукотевица - носителят на Световната купа и трети от спринта Йоханес Тингнес Бьо (Нор), се провали с две неточности на последната серия от пет патрона и изостана трети, изпреварен даже и от Себастиан Клод (Фр), който също като него позволи общо три неверни изстрела, само че бе по-бърз с 3.7 сек. в ски бягането.

What a rollercoaster men`s pursuit! Big jumps for Samuelsson to win and Claude to climb to second! ⏫
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР