Най-добрият национал по бокс Даниел Асенов - Тайсъна ще стане

...
Най-добрият национал по бокс Даниел Асенов - Тайсъна ще стане
Коментари Харесай

Тайсъна става профи след Токио 2020

Най-добрият национал по бокс Даниел Асенов - Тайсъна ще стане експерт след олимпийските игри в Токио, удостовери самият той пред " България Днес " . 2-кратният европейски първенец е провел диалози с компанията " МТК Глобал ", която съставлява и Тайсън Фюри.

" Мечта за всеки боксьор е да стане експерт - добави 22-годишният гений от Кукорево. - Засега желая да се съсредоточвам върху олимпиадата. След това ще стана експерт. Има интерес към мен и нека да се договорим. Готов съм. Моята категория не е чак толкоз атрактивна, само че съм кадърен да я направя такава. Мога да се удрям с няколко разнообразни стила. "

Асенов за трети път получи влиятелния трофей " Купа Странджа ". Той завоюва своята категория на шампионата в София след три безапелационни победи.

" Дано да е по този начин и на олимпиадата - пожела си Даниел Асенов. - На кръга не е толкоз елементарно, тъй като всички упражняват и желаят да се потвърдят. "

Тайсъна направи забавна смяна в подготовката. Той изкара лагер в Съединени американски щати, където имаше опция да прави спаринги в продължение на 12 дни против италианци, американци, намибийци и холандци.
" Хубаво е да се биеш против разнообразни стилове, тъй като в България няма с кой да играя. В моята категория има 10 индивида, а от тях един може да се сбие с мен - добави Даниел Асенов. - Вече се старая да работя повече с краката. Преди избрах файтърския жанр. Дори и в този момент от време на време се изпускам и стартирам да се удрям. Но треньорът Жоел ми се кара с думите " Даниел, какво правиш. Нали с разбрахме! " "
 Трета „ Странджа “ за Даниел Асенов, украинец е №1 на шампионата
Първата цел за годината пред Асенов са олимпийските квалификации.

" Задачата е да отида и да стана първи - разгласи Тайсъна. - Имам още да почиствам още елементи в играта ми. Вече съм много друг като жанр спрямо предходната олимпиада в Рио, когато бях на 18-19 години. Израснах като мъж и темперамент. "
Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР