Най-добрият начин за борба с вирусните инфекции и грипа е

...
Най-добрият начин за борба с вирусните инфекции и грипа е
Коментари Харесай

Храни които помагат в превенцията на грип

Най-добрият метод за битка с вирусните инфекции и грипа е предварителната защита. Поддържането на имунната система в положително положение е ключът към това да не се разболяваме или в случай че се разболеем, то най-малко да прекарваме инфекцията по-леко.

Храната е от голямо значение за функционалностите на имунната система. Много хора неправилно считат, че когато са заболели не би трябвало да ядат, с цел да оставят организма да се прочисти. Напротив, потреблението на избрани храни дава витална сила на имунната система и ѝ оказва помощ да се пребори с вирусните инфекции.

Гъби

Гъбите евентуално не са първата храна, за която се сещате, когато сте заболели. Факт е обаче, че те са извънредно потребни за укрепване на имунната система. Тези свои качества гъбите дължат на избран тип въглехидрати в състава си – глюканите, които имат необикновено мощни подсилващи свойства.

Чесън

Алицинът в чесъна подтиква имунната система. Чесънът постоянно е именуван естествен антибиотик, тъй като има тъкмо такива свойства. Той подкрепя деленето и работата на белите кръвни кафези, които се борят с външните патогени.

Киви

Кивито е измежду най-богатите на витамин С плодове. Той е антиоксидант и се бори сполучливо с вирусните инфекции, укрепва имунитета и редуцира времето за излекуване. Хората, които ядат киви всеки ден се разболяват по-рядко, сочат данни от разнообразни проучвания.

Тиквени семки

Тиквеното семе е извънредно богато на цинк. Този минерал е от голямо значение за работата на имунната система. Той оказва помощ за деленето на клетките, тяхната регенерация и качествена функционалност. В тиквеното семе се съдържа още витамин Е, който също е значим за имунната система детайл.

Кисело мляко

Киселото мляко е доста богато на протеини, жизненонеобходими на имунната система за вярната ѝ работа. Освен това киселите бактерии в млякото играят роля на естествени пробиотици, които в допълнение подкрепят имунитета.

Вода

Оптималното количество вода е нужно на имунната система, с цел да работи добре. Водата оказва помощ за извеждане на токсините от тялото и предотвратяването на вирусни инфекции. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР