Най-добрият начин да се сложи край на световните икономически сътресения

...
Най-добрият начин да се сложи край на световните икономически сътресения
Коментари Харесай

Финансовият министър на САЩ: Краят на войната в Украйна е най-доброто за световната икономика

Най-добрият метод да се постави завършек на международните стопански разтърсвания е да се спре войната в Украйна. Това сподели министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън преди срещата на върха на Г-20 в Индонезия.

“Прекратяването на съветската война е честен императив и най-хубавото нещо, което можем да създадем за международната стопанска система ”, безапелационна е Йелън.

Високите цени на горивата и храните са измежду главните въпроси, които ще бъдат разисквани на срещата на върха, а малко страни от Г-20 са избегнали икономическата рецесия.

Йелън ще се надява да окаже дипломатически напън за преустановяване на войната, като упрекна Русия за икономическата рецесия.

Домакинът Индонезия прикани за договаряния и спокойно разрешаване на спора, само че сходно на другите членове на Г-20 – Китай, Южна Африка и Индия, значително заобикаля да подлага на критика непосредствено Русия.

Очаква се на срещата на върха да бъде разисквана и нуждата от удължение на периода на деяние на съглашението, подписано с посредничеството на Турция и Организация на обединените нации, което разрешава на украинския експорт на жизненоважни зърнени храни и торове да минава безвредно през Черно море, написа БГНЕС.

Украйна е един от най-големите производители на двата продукта в света. Руският президент Владимир Путин изглеждаше, че ще се откаже от съглашението, само че се сблъска с острата реакция на разрастващите се страни.

Настоящото съглашение изтича на 19 ноември. Льо Мер акцентира нуждата да се противодейства на последствията от съветската инвазия, а точно на покачващите се цени на горивата в Европа.

“Наистина считам, че първият въпрос, който би трябвало да сложим на масата, е по какъв начин да понижим цените на силата и по какъв начин да се отървем от инфлацията ”, сподели той.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР