Най-добрият колоездач в последните години Кристофър Фрум обясни с влошаваше

...
Най-добрият колоездач в последните години Кристофър Фрум обясни с влошаваше
Коментари Харесай

Фрум се лекувал с допинг от астма

Най-добрият колоездач в последните години Кристофър Фрум изясни с утежняваше на астмата си позитивната допинг проба от Вуелта а Еспаня. През септември британецът завоюва първата си купа по испанските пътища, откакто няколко месеца по-рано за четвърти път приключи като победител Тур дьо Франс. Той стана едвам третият в историята след легендите Жак Анкетил и Бернар Ино с сходен дубъл, само че през вчерашния ден стана ясно, че е дал позитивна проба за салбутамол.

Веществото се употребява за лекуване на астма и е в забранителния лист. Миналата година обаче хакерите „ Фенси Беърс “ разкриха, че Фрум е в огромната група водещи английски и американски спортисти, които имат лекарски позволения да употребяват допинг. Проблемът е, че уринният тест на звездата на „ Скай “ демонстрира двукратно превишаване на допустимата лечебна доза – 1 нанограм на милилитър.

„ По време на надпреварата астмата ми се утежни и докторът ме посъветва да увелича дозата – изясни Фрум – Реших да го послушам, само че взех всички вероятни ограничения да не надвишавам допустимата доза. Разбирам чудесно, че съм водач в своя спорт и съм подготвен да спомагам на Международния колоездачен съюз с каквото мога. “

Организаторите на Вуелтата не пожелаха да изразят мнение преди колоездачната централа, само че се чака Фрум да получи едногодишно наказване и купата му да бъде отнета. Той имаше предизвестие поради пропуснат тест, като тогава изясни, че чиновниците на хотела, в който бил отседнал спрели сътрудниците на ВАДА.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР