Най-добрият кмет на София е този, който е направил най-много

...
Най-добрият кмет на София е този, който е направил най-много
Коментари Харесай

Шефът на метрото разкри кой е най-добрият кмет на София

Най-добрият кмет на София е този, който е направил най-вече за метрото. Когато някой опита да прави отрицателна акция посредством метрото, това не е добре за него. Това съобщи пред Канал 3 инж. Стоян Братоев, изпълнителен шеф на "Метрополитен ".

"Много постоянно виждам в метрото и депутати, министри, публицисти - по-удобно им е да пътуват с метрото. За нас всички те са пасажери в метрото ", посочи инж. Братоев.

С нескрита горделивост той уточни някои от огромните преимущества на метрополитена за столицата. "Едно огромно преимущество на метрото е, че човек оставя автомобила си. При настоящето метро с 2 линии близо 70 000 автомобила по-малко се движат в София дневно, близо 75 000 тона нездравословни субстанции по-малко се изхвърлят в атмосферата годишно ", сподели Стоян Братоев.

"Другото преимущество - междинната скорост на надземния публичен превоз е 14-15 км/ч, с автомобил - 20, най-много 24 км/ч, в пикови часове - по-малко. А на метрото оптималната му е 80 км/ч, междинната е 34 км/ч, без значение дали вали, дали има трафик. Което води до 25% редукция на трафика в града.

С новата трета линия пасажерите в метрото ще икономисват 200 000 човекочаса, които всеки може да употребява за каквото си желае като персонално време. Ето ви и индиректен резултат - повече свободно време за хората ", изброи инж. Братоев.

"В построяването на метрото не работят елементарни хора, там работят мъже, тъй като всеки различен в тези условия ще се откаже! ", добави той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР