Най-добрият гръцки тенисист Стефанос Циципас показа, че е не само

...
Най-добрият гръцки тенисист Стефанос Циципас показа, че е не само
Коментари Харесай

Грък номер 1 набира средства за приятел, загубил всичко при пожарите в страната

Най-добрият гръцки тенисист Стефанос Циципас сподели, че е освен огромен състезател, само че и извънреден човек. Световният номер 32 се пробва да помогне на засегнатите от горските пожари, които нанесоха големи провали в страната и лишиха живота на над 80 души.

На профилите си в обществените мрежи 19-годишният Циципас разгласи, че набира средства в помощ на собствен другар тенисист, който е измежду засегнатите.



" Много хора изгубиха своите животи. Много фамилии са наранени от тази покруса, която сполетя страната ни. Това се случи и на моят другар Алекс, с който аз играех при започване на кариерата си. Ние ходехме дружно по шампионати, само че сега той е в доста тежко положение в болничното заведение. Алекс изгуби дома си и аз желая да му оказа помощ ", споделя във видеообръщение Циципас.

" Спомням си преди 10 години, когато се връщах от екскурзия в чужбина с моето семейство, по какъв начин целият район на Атина беше обхванат в пламъци. Никога не съм бил по-изплашен в живота си ", споделя още тенисистът.

Той сътвори страница във " Facebook ", посредством която набира дарения в помощ на своя другар. До момента има събрани над 3400 паунда, а самият Циципас е дарил още 5000 евро.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР