Най-добрият европейски производител на ориз Италия наблюдава ръст в потреблението

...
Най-добрият европейски производител на ориз Италия наблюдава ръст в потреблението
Коментари Харесай

Когато китайците купуват ориз от Италия

Най-добрият европейски производител на ориз Италия следи растеж в потреблението на продукта по време на пандемията. В първите шест седмици от разпространяването на ковид и оповестяването на изключителното състояние, потреблението на ориз нараства с 47 %. Консумацията му се е нараснала до толкоз, че в някои случаи даже надвишава търсенето на тестени произведения в този интервал, пишат от AFP.
 Джеф Безос, 122 милиарда $, клипчето с ориз и по какъв начин наподобява благосъстоянието на милиардера
Как наподобяват 122 милиарда $ (в ориз)

Богатството на Джеф Безос в действителни пропорции

" По време на изолацията поради COVID-19 хората преоткриха ориза, а също и ризотото, което постоянно е било малко подценявано в италианската кухня ", споделя Стефания Буфа, 27-годишен производител на ориз от Робио в Ломбардия.

Оказва се обаче, че оризът е освен извънредно известен в страната, само че и отвън нея. Дори и Китай подписва договорка за импорт на италиански ориз.
 Снимка 478984

Китайците в действителност са добре осведомени с другите италиански сортове, употребявани най-много за подготвяне на типични ризото ястия, измежду които попадат карнароли, арборио, рома или балдо. И макар че се пробват да ги създават на тяхна територия, италианският ориз се оказва по-качествен от този, отглеждан в Китай.
 Oryza Food Truck, Андре Токев и уличната храна от ориз
Ориз на четири колела

Oryza Food Truck – уличната храна от ориз на началник Андре Токев

Сделката с Китай в действителност е страхотна вест за производителите в провинциите Павия, Ломбардия, Верчели и Новара, които осъществят 95 % от националното произвеждане на ориз.

Оризът в Италия се отглежда на територия от 545 хиляди декара се обработва от общо 4 200 производители. Италианското произвеждане на ориз възлиза на 1.5 милиона тона годишно. Страната може да се похвали с повече от 200 разновидности, като всеки вид има своите характерни вкусови особености.
 Снимка 478986

Въпреки огромното произвеждане на Италия, Европа държи единствено 0.4 % от общото международно произвеждане от 500 милиона тона годишно. 90 % от него си остава в Азия.
 Картофите и за какво са по-полезни от белия ориз
Ето за какво картофите са по-полези от белия ориз

И без това ги избираме...
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР