Най-добрият диджестив в света за 2023 година е италианският Амаро

...
Най-добрият диджестив в света за 2023 година е италианският Амаро
Коментари Харесай

`Най-добрият диджестив в света за 2023 г. е италианският `Амаро Камати“

Най-добрият диджестив в света за 2023 година е италианският „ Амаро Камати “. Той  получи премията на международен конкурс за питиета в английския град Норич.

„ Амаро Камати “ завоюва освен званието „ Най-добро амаро в света “ – World best bitter, само че и това за най-хубав италиански билков ликьор и златен орден за италиански диджестив.

Създаден е в крайморското населено място Реко – област Лигурия преди век. Рецептата – примес от локални билки, корени, запарки и карамелизирана захар, датира от 1924 година, дело е на тосканския фармацевт от Ливорно Умберто Бриганти. С брат си Чезаре дава началото на производството на ликьора. Наречен е „ Камати “, което е  фамилното име на брачната половинка на Умберто Бриганти. Малката му фабрика е била основен снабдител на италианския кралски двор, оцелява по време на Втората международна война.

„ Амаро Камати “ се резервира във времето и се трансформира в един от знаците на Генуа и област Лигурия. Рецептата, по която се подготвя, се пази под строга загадка.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР