Най-добрият български тенисист се готви за първия за годината турнир

...
Най-добрият български тенисист се готви за първия за годината турнир
Коментари Харесай

Против ли е Гришо неваксинираният Джокович да играе в Австралия?

Най-добрият български тенисист се готви за първия за годината шампионат от Големия шлем - Откритото състезание на Австралия. В конкуренцията ще вземе присъединяване и настоящият първенец и рекордьор по трофеи в Мелбърн Новак Джокович, въпреки до последно да се смяташе, че няма да бъде позволен.
Причината бе изискването на уредниците на всички тенисисти да бъдат имунизирани. Макар и Джокович да не е заявявал непосредствено, че не е имунизиран против COVID-19, то от обществените му изявления в последните месеци може да се заключи, че той няма ваксина и на процедура не би следвало да бъде допускан в конкуренцията.
Въпреки това , който бе позволен с медицински документ, доказващ, че Ноле не може да си сложи ваксина. Това естествено бе признато спорно по света, като .

Григор Димитров, който е добър другар със сръбския си сътрудник, не вижда нищо срещу Джокович да взе участие в Мелбърн без имунизация, щом има причина да не се е ваксинирал. " Не съм лекар, само че съм сигурен, че има причина, щом някой се нуждае от такова изключение. Ако е легално и всичко е наред, не виждам проблем да взе участие ", показа Димитров.
Любопитното е, че през лятото на 2020-а Григор Димитров взе присъединяване в показателен шампионат, проведен от Джокович, на който пламна огнище на ковид. Куп тенисисти и други лица се заразиха, а , знаейки, че е инфектиран.
Джокович и Димитров не са се срещали в формален дуел от 2019 година, когато Ноле го победи в два сета на Мастърса в Париж. През предходната година обаче .
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР