Най-добрият български тенисист при мъжете Григор Димитров призна, че двубоят

...
Най-добрият български тенисист при мъжете Григор Димитров призна, че двубоят
Коментари Харесай

Григор: Не е лесно да оставам позитивен, връщам се към простите неща

Най-добрият български тенисист при мъжете Григор Димитров призна, че дуелът му против Янко Типсаревич (Сърбия) в първия кръг на тазгодишното издание на „ Ролан Гарос” е бил подъл. Хасковлията имаше потребност от пет сета, с цел да пречупи съпротивата на надалеч по-опитния си противник, което му отреди среща с Марин Чилич във втория кръг на втория за годината шампионат от Големия шлем.

28-годишният Димитров поведе с 2:0 сета против Типсаревич в Париж, след което в играта му настъпи сериозен срив и съперникът се върна в мача. В последна сметка с 6:3, 6:0, 3:6, 6:7, 6:4 българинът реализира 3-ата си победа над този конкурент.

„ Винаги такива мачове са били подли по този начин или другояче за двама ни с Типсаревич. Играли сме няколко пъти един против различен, до момента не бяхме се срещали на клей. Нека минат идващите 2 дни отмора, което ще ни даде време да си помисля какво би трябвало да върша в идващия мач (срещу Марин Чилич – б.р.). В момента нищо не мога да направя по този въпрос”, сподели Григор на конференцията си след мача.

Тежко затруднение за Гришо във втория кръг на "Ролан Гарос "

„ Трябва да погледам малко мача против Фабиано през днешния ден. Това е по-важното сега. Играта на Марин постоянно ми е допадала, както и да играя против него. На клей едно от най-важните неща ще бъде да го движа повече, да влизам в разигравания на сервис, въпреки че той сервира сносно. Това ще са по-важните неща – придвижване по корта и фокус до края. Най-простите неща.”

„ Не е елементарно да бъда положителен всеки ден. Всеки път, когато се разсънвам, си мисля дали рамото ще бъде добре, дали ще боли… Трудно е, не желая да кажа, че е елементарно. Въобще не е. Такива мачове като днешния са по-важни за мен като психическа настройка, не толкоз физически, тъй като мога да управлявам до известна степен по какъв начин ще се усеща рамото. Бих могъл да взема обезболяващи и да играя по този начин. Всеки ден е доста друг от предния. Дори от време на време, когато желаеме да създадем някакъв тип тренировки, не съумяваме, тъй като би трябвало да изхождаме с настройката, че на рамото нещо може да му стане още веднъж. За момента, както споделих, е на 100 %, само че към момента имам някои болки по време на тренировки даже.”

„ Дали посредством душeвност можеш да контролираш физическото положение? В такива моменти да. Още повече искаш да го направиш не за някой различен, а за себе си. Това са доста тънки моменти. Никога не съм минавал през подобен интервал, в никакъв случай не съм усещал, че физически може нещо да ми стане, че може да се контузя, че трябваше да отхвърлям шампионат единствено и единствено поради рамото. Това са неща, които постоянно са ми стояли в главата, само че в никакъв случай не съм вярвал, че могат да ми се случат. Уви, тъкмо по този начин стоят нещата сега, в спорта. За страдание, тази година както я започнах добре и в въодушевление, с мисли за повече триумфи, по този начин след това 4 седмици нищо не можех да върша даже след премахване казуса в рамото.”



„ Толкова пътувам като цяло – от седмица на седмица в друг хотел. Прекарах и много време у дома, което доста ми хареса. Имах доста другари към мен през цялото това време. Хасково? Не, не, говорех за Монако, скърбя, че по този начин се показах. Исках да съм надалеч от всичко и от всеки, само че изключително след отпадането в Австралия имах една от най-хубавите си седмици. Психологически толкоз бях отпочинал, че даже да не можех да упражнявам, се усещах, че упражнявам посредством позитивизъм, настройка. Все отново можех да работя във фитнеса много върху долната част от тялото. Всеки ден беше друго – ставах, пиех кафе, нямах никаква съответна стратегия. Разхождах се, след това се прибирах и гледах филм. Нямах и мисли за тенис, което е доста значимо някой път просто да се откъснеш оптимално от всичко. Не единствено от тениса, а също и от хора, телефони, медии. Това ми бяха седмиците.”

„ С новия треньор вървим малко по малко. Радек Щепанек го познавам от доста време насам. Все още опитваме да намерим нашата форма посред ни. Имаме какво да работим. И двамата мислим по един метод за играта, което за момента е най-важното. Другото ще пристигна с времето”, приключи Григор Димитров.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР