Най-добрият български тенисист – Григор Димитров отпадна във втория кръг

...
Най-добрият български тенисист – Григор Димитров отпадна във втория кръг
Коментари Харесай

Маратонски мач изхвърли Григор Димитров от Аустрелиън Оупън

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров отпадна във втория кръг на първия от шампионатите от Големия шлем за годината Аустрелиън Оупън след проваляне с 2:3 сета от 22-годишния американец Томи Пол с 4:6, 6:7(6), 6:3, 7:6(3), 6:7(3).

В първия сет американецът завоюва с 6:4, откакто съумя да пробие Димитров в деветия гейм. Във втория още веднъж той завоюва, само че този път с тайбрек след 7:6(6). Третият сет беше извоюван от Димитров с 6:3, а по-късно и четвъртият беше за българина след триумф със 7:6 (3).

Срещата започва чудесно за Григор, който стартира със сервис, а геймът беше извоюван на 0. Двубоят се движеше гейм за гейм като Димитров вземаше подаванията си много по-лесно от противника. При 3:2 в интерес на българина той имаше опция да пробие противника си, само че Пол се оправи и изравни до 3:3. След замяна на по гейм се стигна до 4:4. По сходство на първата среща против Лондеро в 9-ия гейм Димитров беше продънен и Пол сервира за първия сет. и го завоюва, с цел да поведе с 1:0 сета.

При 2:2 гейма във втория сет Пол поведе с 30:15, Димитров обърна до 40:30, само че американецът изравни, след което получи и преимущество, само че Григор съумя да изравни, а по-късно и да си вземе гейма, с цел да поведе с 3:2 след към 7 минути игра в този пети гейм, като сетът върви без пробиви. При 4:3 в интерес на Григор той поведе с 30:15 при сервис на противника, само че американецът не разреши да бъде продънен и изравни до 4:4. В деветия гейм при сервис на Димитров, Пол взе задатък с 40:15, само че с невероятна игра българинът си взе подаването и поведе с 5:4, а последната точка беше извоювана по превъзходен метод от Димитров след поредност от къси топки.

След нова замяна на геймове се стигна до 6:6, а тайбрекът би трябвало да дефинира спечелилия в този втори сет. Григор поведе с 4:0 след два минипробива, само че Пол се върна в играта до 3:4, а по-късно и изравни точките до 5:5. В последна сметка американецът сподели по-здрави нерви и завоюва с 8:6 в тайбрека, с цел да вземе сета със 7:6 и да поведе с 2:0 сета.

Третият сет стартира равностойно. При 3:2 гейма за Пол, американецът имаше опция за пробив, само че Димитров взе подаването си и изравни до 3:3. В седмия гейм пристигна и пробив в интерес на Григор Димитров и той поведе с 4:3, след което затвърди пробива и поведе с 5:3, а след нов пробив българинът завоюва 3-ия сет с 6:3.

Четвъртият сет стартира динамично и двамата тенисисти си размениха по 1 пробив, първо Пол проби, само че Григор върна бързо изоставането си. След това всеки един от тях си вземаше подаването до 4:4. В деветия гейм Пол поведе с 30:0, само че Димитров изравни до 30:30. Пол имаше три благоприятни условия за пробив, само че Димитров се оправи и поведе с 5:4. При 6:5 за Димитров, българинът имаше опция за пробив, само че американецът се измъкна и изравни до 6:6, с цел да се стигне до втория тайбрек в мача. Димитров потегли решително и поведе с 4:0, както беше и във втория сет, само че този път българинът завоюва със 7:3 и сетовете към този момент са 2:2.

След 1:1 гейма в петия сет, в третия гейм Димитров имаше две благоприятни условия за пробив, само че не съумя да се възползва и Пол поведе с 2:1. Григор си взе подаването и изравни - 2:2, а в петия гейм поведе с 40:0, като съумя да пробие и поведе с 3:2. Пол съумя да върне мигновено пробива, с цел да изравни до 3:3. С отличен бекхенд по правата Димитров завоюва седмия гейм и още веднъж проби противника си, с цел да поведе още веднъж с 4:3. Българинът затвърди пробива и поведе с 5:3, след което при сервис на Пол съумя да изравни от 0:40, само че загуби и резултатът стана 5:4 в интерес на Димитров. Американецът сподели необикновен темперамент и съумя да пробие Димитров, с цел да изравни за 5:5. След 6:6 се стигна до тайбрек и в решителния пети сет.

Последва дълъг тайбрек и след равностойно начало Пол поведе с 8:3, с цел да завоюва с 10:3, сета със 7:6 и 3:2 сета, а с това и мача.

Тази среща беше и първа за Гришо против играча под №80 в международната класация. В първия кръг нашият тенисист надигра в четири сета Хуан Игнасио Лондеро , до момента в който Томи Пол също в четири сета продължи напред, на дигравайки аржентинеца Леонардо Майер.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР