Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа участието си

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа участието си
Коментари Харесай

Григор Димитров започна ударно в Барселона, победи Вердаско

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира с победа присъединяване си на шампионата на клей в Барселона. Поставеният под №13 се наложи с 6:2, 6:7 (4), 6:3 над испанския деец Фернандо Вердаско.
Българинът сподели мощна игра в първия сет и справедливо стигна до триумф. Последва равносилен втори сет, в който двамата си размениха по един пробив преди да се стигне до тайбрек. Там Вердаско бързо реши нещата в своя изгода, откакто поведе с 1:6 и не след дълго изравни резултата в частите.
Решителната трета част стартира с два бързи пробива за хасковлия. Той поведе с 4:1, само че скоро по-късно испанецът опита да се върне в мача и върна един от пробивите. Резултатът бе понижен до 4:3, само че последва извоюван сервис гейм от Димитров, а незабавно по-късно и нов пробив, който постави точка на разногласието в този мач.
С тази победа Григор Димитров продължава към 1/8-финалите. Там той ще срещне изненадата на шампионата Николас Яри, който отстрани Александър Зверев.
Първи сет

1:0 - Мачът стартира по отличен метод за Григор Димитров, който завоюва първия си сервис гейм на 0.
1:1 - Гришо завоюва и първата точка от втория гейм, само че последва добра реакция на Фернандо Вердаско, който взе идващите четири точки, а с това и гейма.
2:1 - Нов отличен гейм за българина, в който той не даде нито една точка на противника.
3:1 () - Българският №1 продължи със мощната си игра и това му завоюва опция за пробив при сервис на испанския противник. Вердаско избави първата точка, само че при втората изкара бекхенда си в навън по диагонала и пробивът е реалност.
4:1 - От своя страна Вердаско отговори със мощна игра и опит да върне пробива. Той стигна до 15:40 и изпусна общо четири точки за пробив, с цел да може Гришо да затвърди направения в предния гейм пробив.
4:2 - Димитров още веднъж бе по-агресивният състезател, който с добре пласираните си удари съумя още веднъж да си завоюва точка за пробив. Вердаско обаче не разреши втори подобен и завоюва подаването си.
5:2 - От своя страна Гришо държеше подаването си, без да дава още веднъж очаквания за пробив на противника и се приближи с още една крачка към спечелването на сет №1.
6:2 () - Григор още веднъж съумя да стигне до пробив. Този път с него 13-ят подложен постави точка на разногласието в първия сет и си завоюва правото да сервира първи при започване на втората част.
ВТОРИ СЕТ
1:0 - Втората част стартира изненадващо мъчно за сънародника ни. Испанският деец на два пъти стигна до точки за пробив, само че 13-ят подложен не трепна и в последна сметка стигна до триумфа в откриващия гейм на сет №2.
1:1 - Двамата започнаха същинска борба на корт " Рафа Надал " в каталунската столица. В гейм траял над 5 минути българинът притисна съществено сервиращия си противник, който обаче откри път към спечелването на подаването си.
2:2 - С леки усложнения Гришо съумя да поведе с 2:1, а незабавно по-късно Вердаско отговори с гейм извоюван на 0, с цел да върне равенството.
3:2 - Григор Димитров поведе с удобното 40:0 в третия си сервис гейм. Той позволи двойна неточност, само че незабавно по-късно се реваншира и още веднъж излезе напред в резултата.
3:3 - Втората част продължи да бъде по този начин сложна за Вердаско, който имаше проблеми в своя сервис гейм, само че за момента борбата продължава без пробиви в сет №2.
3:4 () - Рязко формата на Гришо спадна и в гейм №7 той изпусна самодейността и това докара до първи пробив на сметката на испанеца.
4:4 () - Веднага обаче пробивът бе върнат. Българинът не остави никакви шансове на Вердаско, поведе с 0:40 и скоро пробивът бе факт.
5:5 - Двамата си размениха по още един гейм на собствен сервис, с цел да стане краят на сета още по-любопитен.
6:7 () - Във втория сет разумно се стигна до тайбрек, откакто двамата нямаха време за повече пробиви. Там Вердаско бе безукорен. Той стигна до два минипробива и си обезпечи пет сетбола при 1:6, като постави точка на разногласието в частта след триумф с 4:7.
ТРЕТИ СЕТ
1:0 () - Третият сет стартира със мощна игра на Григор. Той направи пробив на 0, а с това и първата крачка към спечелването на мача.
2:0 - Малко по-трудно, само че въпреки всичко сполучливо Гришо взе и първия си сервис гейм, с цел да затвърди направения на старта пробив.
3:0 () - Третият сет продължи да се развива по проект за 13-ят в схемата на шампионата в Барселона. Той осъществя втори следващ пробив, който пристигна доста по-трудно от първия, само че му подсигурява удобен задатък в решителната част.
4:0 - Българинът продължи мощните си изяви, като затвърди и втория си пробив.
4:1 - Вердаско въпреки всичко съумя да изтрие 0-та против името си в петия гейм на сет №3.
4:3 () - Сякаш от нищото испанският деец се върна в срещата. Той стигна до пробив за 4:2, след което завоюва и подаването си, с цел да понижи изоставането си.
5:3 - Българският №1 откри метод да спре серията на своя противник. Българинът охлади пристрастеностите на корт " Рафа Надал " със спечелването на осмия гейм.
ПРЕДИ ДВУБОЯ
Българският представител се завърна след травма в рамото, която обаче още го тормози и това беше видно по време на присъединяване му в Монако. В Барселона обаче той ще даде всичко от себе си, откакто към този момент се срина до №43 в света и няма право на неточности, в случай че желае да се завърне в елита на мъжкия тенис.
Срещу Фернандо Вердаско той е изиграл 8 дуела, като успехите са поделени - по 4. На клей кортове - каквито са тези в Барселона, испанецът води с 2:1 победи, а при последната им среща на " алено " на " Ролан Гарос " преди година ветеранът беше праволинеен и завоюва в 3 сета. Най-скорошният им конфликт беше през предишния август в Торонто, когато Димитров завоюва с 2:1, само че на доста по-бърз корт от този в Барселона.
Гришо има да пази четвъртфинал от миналогодишното си присъединяване в шампионата. Тогава той отпадна от Пабло Кареньо Буста.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР