Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за 1/8-финалите на

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за 1/8-финалите на
Коментари Харесай

Григор Димитров отвя италианец и е на 1/8-финал на Australian Open

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за 1/8-финалите на първия за годината шампионат от Големия шлем Australian Open . 20-ят подложен в схемата на конкуренцията се наложи със 7:6, 6:4, 6:4 над италианеца Томас Фабиано в първата им среща в професионалния тенис.
Така Гришо записа първата си чиста победа в шампионата, откакто в първите два кръга загуби по един сет от Янко Типсаревич и Пабло Куевас.
Първият сет стартира вихрено за Димитров, който елементарно печелеше подаванията си преди да се стигне до шестия гейм, когато той направи и пробив. Още в идващия обаче позволи връщането му и по този начин тайбрек реши частта. Там хасковлията сподели здрави нерви в края, с цел да завоюва със 7:5. Във втория сет още веднъж Григор излезе с пробив напред преди 102-я в света да изравни при 3:3. Това единствено стимулира Димитров, който незабавно направи нов пробив, с което завоюва и втората част. В третия сет още веднъж българинът проби първи - в седмия гейм и този път резервира преднината си до края на мача.
Всичко за успеха на Григор Димитров четете в SportLive.bg .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР