Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с два последователни успеха

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с два последователни успеха
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Фриц в преследване на първи финал от 2018-а година насам

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира с два поредни триумфа присъединяване си на АТР 250 шампионата в Женева, а това му обезпечи място в полуфиналите на конкуренцията, където го чака мач против американеца Тейлър Фриц.

Евентуален нов триумф за Гришо ще му обезпечи място в мача за трофея в утрешния ден, което би било негово първо присъединяване във край след повече от петгодишна пауза.

За последно първата ни ракета игра за купа през февруари 2018-а година на шампионата от сериите АТР 500 в Ротердам, само че тогава отстъпи на Роджър Федерер в два сета.

На пътя на Димитров към финала в Женева обаче застава международният №9 Тейлър Фриц, който в кариерата си до този миг няма мач за купа на клей.

В предишното българинът и Фриц са се изправяли един против различен единствено един път по време на Мастърса в Мадрид през 2019-а година, като тогава американецът се наложи със 7:6(8), 7:6(4) в среща от първия кръг.

Григор Димитров обаче ще има своя късмет за реванш в полуфиналите в Женева, а дуелът ще бъде този следобяд и е с начален час не преди 15.00 българско време.

В другия полуфинал от конкуренцията пък един против различен се изправят Александър Зверев и Николас Джари.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР