Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна по брилянтен начин участието

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна по брилянтен начин участието
Коментари Харесай

Григор Димитров с безапелационен старт в Барселона

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира по брилянтен метод присъединяване си на тенис шампионата в Барселона, който е от сериите ATP 500. Световният №5 в мъжкия тенис надви елементарно след 6:2, 6:1 над черната си котка в тура Жил Симон. Френският експерт на " клей " кортове е един от най-неприятните за българина противник в исторически проект, само че хасковлията беше решителен в първи мач от програмата в сряда.
След като първите 4 гейма минаха без пробив, Димитров влезе в страхотна серия от 7 следващи извоювани елементи, с което съумя да вземе първия сет с 6:2, а по-късно и да поведе с 3:0 на противника си във втория сет. Той осъществя и втори пробив, с помощта на който завоюва с 6:1 и даде едвам 3 гейма на Симон, който преди днешния мач имаше 5 победи против Григор Димитров.
Българинът демонстрира страхотна форма на " червени " кортове през сегашния сезон, като през предходната седмица игра полуфинал в Монте Карло за пръв път в кариерата си. В Барселона пък той е поставян измежду любимците в шампионата, а в случай че стигне до край, е доста евентуално да играе още веднъж против Рафаел Надал. Повече детайлности четете в Sportlive.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР