Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от британеца Даниел Еванс

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от британеца Даниел Еванс
Коментари Харесай

Григор Димитров не успя да се справи с Даниел Еванс и отпадна от турнира във Виена

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби от британеца Даниел Еванс с 6:7(3), 6:4, 3:6 след 2 часа и 44 минути игра и отпадна на четвъртфиналите на шампионата от ATP 500 в австрийската столица Виена. Преди това Григор бе отстранил поредно Карен Хачанов и Стефанос Циципас, само че отстъпи на международния №33, който преди българина бе отстранил Алиаш Бедене в първия кръг след отричане на словенеца и Юрий Родионов на осминафиналите.

Това е втора загуба за българина от 30-годишния британец, като има и три триумфа против него. В спор за място на финала Еванс ще се изправи против италианеца Лоренцо Сонего, който сензационно съкруши международния №1 Новак Джокович с 6:2, 6:1 и го изхвърли от конкуренцията.

Първият сет бе много оспорван и двамата на два пъти пробиха подаванията си, с цел да се стигне до тайбрек. В него Еванс надви със 7-3 точки и завоюва първата част след тъкмо 1 час игра.

Във втория сет имаше единствено един пробив и той бе задоволителен на Григор, с цел да завоюва с 6:4 и да вкара конфликта в решителна трета част.

Еванс проби Димитров още при първия гейм, който българинът подаваше в решителната трета част, а това в последна сметка се оказа и решаващо за крайния излаз на дуела. До края двамата печелеха сервис-геймовете си и британецът победи с 6:3, с цел да се класира на полуфинал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР