Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби финала на демонстративния иновативен

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби финала на демонстративния иновативен
Коментари Харесай

Руснак надви Григор Димитров във финала на иновативен турнир

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби финала на демонстративния новаторски тенис шампионат Red Bull Bassline, който предшества започващата в понеделник конкуренция на АТР във Виена. В решителния мач Гришо отстъпи на руснака Карен Хачанов с 5:7, 5:7, 7:4, 6:8, предава blitz.bg/sport.

Двубоят бе оспорван, като българинът имаше шансове във всяка от частите. Форматът на мача опълчи тенисистите в 3 от 5 тайбрека.

Началото бе мощно за Димитров, който поведе с 4-1. Последваха няколко точки от главната линия, в които Хачанов стартира да намира формата си и изравни. Ас при 5-5 даде преимущество на руснака, а двойна неточност постави завършек на първия сет.

При 5:5 във втория руснакът направи извънреден минаващ удар и си издейства сетбол, който осъществя. Първата ни ракета откри третия тайбрек с превъзходен бекхенд уинър и поведе с 3:1, само че и този път задатъкът му не се резервира за дълго. Разиграванията от главната линия в множеството случаи завършваха в интерес на руснака и той обърна за 4:3. Двубоят продължи без минипробиви до 5:4 за Григор – Димитров извърши превъзходен минаващ, с цел да стигне до сетбол, при който Хачанов още веднъж бе надигран.

При 2:2 в четвъртия някогашният №3 в света изправи публиката на крайници с сложен „ хотдог “, само че още веднъж сгреши при късата и позволи минибрейк за 2:4. Димитров се върна в сета за 4:5, само че сгреши идната точка и даде два мачбола на Хачанов. Първата заплаха бе отразена, а при втората руснакът се поддаде на напрежението и изпрати топката надалеч в навън.

При 6:6 се стигна до дълго разиграване, което приключи в интерес на Карен Хачанов след бекхенд в мрежата на първата ни ракета. Григор не съумя да приключи след добър първи сервис и бе осъден от руснака.

По-рано денем най-хубавият български тенисист преодоля представителя на домакините Филип Мисолич и най-високо класирания тенисист в конкуренцията Андрей Рубльов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР