Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, за трети път вижда

...
Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, за трети път вижда
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Време е! Гришо гледа към финала на US Open

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, за трети път вижда прекомерно ясно край от Големия шлем. Стигаме до 6-и против 7-и септември, когато Гришо ще мери сили против поставеният под №5 в света Даниил Медведев в спор за място на финала на US Open 2019.

За да стигне дотук, роденият в Хасково българин отстрани носителя на 20 трофеи от Големия шлем – Роджър Федерер, в петсетова борба. Григор е най-ниско ранкираният играч, достигнал до ½-финал на шампионат от Големия шлем (извън US Open) от Райнер Шутлер насам, който през 2008 година стига до тази фаза на Уимбълдън като 94-и в света. В Ню Йорк за последно това е правено от петкратния първенец – Джими Конърс през 1991 година, когато е на 39 години и заема 174-ото място в международната класация.

От другата страна на корта ще стои един от най-постоянните тенисисти през календарната 2019-а година Даниил Медведев. Руснакът демонстрира голямо израстване в хода на годината, а също по този начин завоюва шампионата в България от сериите 250 – Sofia Open 2019.

Срещата няма да започва по-рано от 23,00 часа българско време, а се чака централния корт на „ Флашинг Медоус” – Артър Аш, да бъде претъпкан до краен лимит за първия полуфинал за вечерта. Сайтът GONG.BG ще направи всичко, с цел да ви осведоми за всичко, което се случва на най-голямата тенис сцена на Земята.

Сет 1:

Още по тематиката:

От първенец в София до топ 4 на US Open или по какъв начин Медведев се трансформира в най-силния състезател

Григор с любопитни детайлности след мача с Крал Роджър

От несретник до исполин, или просто Григор Димитров
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР