Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира днес участието си на

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира днес участието си на
Коментари Харесай

Григор Димитров: Рамото ми все още не е на 100% възстановено

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва през днешния ден присъединяване си на " Ролан Гарос ". Хасковлията надви мъчно над Янко Типсаревич в петсетова борба - 6:3, 6:0, 3:6, 6:7(4), 6:4.

Съперникът му сподели, че има физически проблем във втория сет, само че по-късно стартира да играе по-добре. След мача Григор показа, че това се е отразило и на неговата игра.

" Водех с два сета и пробив. Не знаех по какъв начин се усеща и мисля, че това наруши до някаква степен ритъма ми. Това е част от играта. Аз изгубих централизация и това е моя неточност. Като цяло беше страхотна да печеля. Отдавна очаквам сходна победа. Мисля, че този път във значимия миг бях на равнище. Последните месеци всички оспорвани дуели отиваха за противника ", разяснява Григор.

`Имах доста време да упражнявам. Рамото ми не е на 100% и това е нещо, за което мисля, когато съм на корта. Понякога това измества фокуса ми малко, само че излизам и давам всичко от себе си. Не мога да заставам и да очаквам да съм изцяло възобновен. Ако нещата не се развиват както желая, одобрявам това и се пробвам да ходя напред ", добави той.
 Григор Димитров оцеля в петсетов маратон против Янко Типсаревич на
Григор Димитров оцеля в петсетов маратон против Янко Типсаревич на " Ролан Гарос "

Българинът позволи противника му да повярва, че може да го обърне
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР