Най-добрият български тенисист Григор Димитров сложи край на серията си

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров сложи край на серията си
Коментари Харесай

Димитров излиза на 1/8-финал във Виена за своя мач №500

Най-добрият български тенисист Григор Димитров постави завършек на серията си от три следващи загуби. Първата ни ракета (№29 в света) стартира присъединяване си на шампионата в зала във Виена (Ав, €2,3 млн.) с триумф против квалификанта Дамир Джумхур (БиХ) с 6:3, 7:5. Това беше юбилейна победа №300 в кариерата на 28-годишния хасковлия в професионалния тур на АТР.

Резултатът можеше да е много по-изразителен в интерес на Димитров. В I сет българинът направи два пробива в сервиса на Джумхур и при 5:1 гейма сервираше за частта, само че позволи брейк. Във II сет Григор три пъти поведе с пробив в подаването на босненеца, само че първите два пъти му разреши да остане в мача с мигновен рибрейк. Квалификантът даже излезе за малко напред с 5:4 гейма, преди някогашният №3 в света най-накрая да затвърди преимуществото си и да завърши дуела след 1:33 ч. игра.

" Мисля, че това беше един от тези мачове, които просто трябваше да печеля - разяснява Димитров. - Бях доста концентриран в играта си и намирах верния темп. Все отново считам, че можеше да направя някои неща по-добре. Страхотно е, че съумях да победя в два сета. Най-доволен съм от настройката си, която поддържах през целия мач. "

За Димитров това беше четвърти триумф от четири мача против този противник и първият, в който не се стигна до решителен сет. На 1/8-финалите във Виена съперник на българина ще бъде поставеният под №3 Матео Беретини (Ит), който отстрани Кайл Едмънд (Вбр) с 3:6, 6:3, 6:4. Димитров и Беретини са се срещали единствено един път в формален мач - тази година на " Мастърс " в Монте Карло, където българинът се наложи със 7:5, 6:4.

" Той играе добре в последно време - разяснява Григор по адрес на италианеца, който сега е №11 в ранглистата. - В тази обстановка ми се ще да кажа, че ще бъде един страховит дуел. Но на първо място би трябвало да кажа, че сега на него всичко му се получава по-добре, тъй като е изиграл много повече мачове през годината. Той е доста убеден и съм сигурен, че ще опита доста от обичаните си удари. Но с всеки мач аз самият трупам от ден на ден убеденост и това е най-важно за мен. "

Двубоят против Беретини също ще има юбилейна стойност за Димитров - това ще е неговият мач №500 във веригата на АТР. След 11 години при експертите (2008-2019) българският топтенисист има баланс от 300 победи и 199 загуби, както и осем трофеи във визитката си, в това число тази от финалите на АТР през 2017 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР