Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще има за първи съперник

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще има за първи съперник
Коментари Харесай

Гришо стартира срещу французин в Париж

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще има за първи противник французин на „ Мастърс 1000 “ шампионата в Париж.

Гришо е подложен под №6 в главната скица и ще стартира непосредствено от втория кръг, в който негов противник ще е спечелилият от френския конфликт на старта сред Ришар Гаске и Беноа Пер. Срещите от шампионата стартират в понеделник.

Както е известно, австриецът Доминик Тийм се отхвърли от присъединяване във френската столица, само че все пак беше вкаран в схемата като №5. Тази позиция трябваше да бъде заета от Димитров, който обаче е разпределен като №6 и попада в тежката част на разбивките.

На четвъртфиналите първата ракета на България може да срещне някой от Александър Зверев и Хуан Мартин дел Потро, а на полуфиналите е вероятен нов конфликт с испанеца Рафаел Надал. В другата половина на схемата са Роджър Федерер и Давид Гофен.

Най-доброто класиране на Гришо във френската столица е осминафинал, а то тази фаза в Париж той е стигал към този момент четири пъти. Миналата година Димитров отпадна от Новак Джокович след поврат. За Димитров това е финален шампионат преди финалния на ATP в Лондон, където срещите стартират от 12 ноември.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР