Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе срещу Дамир Джумхур

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе срещу Дамир Джумхур
Коментари Харесай

Джумхур е първото препятствие пред Гришо в Куинс

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе против Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина) в първия кръг на шампионата по тенис на трева в " Куинс Клъб " в Лондон с награден фонд близо 2 милиона евро.

Димитров е подложен под номер 2 в главната скица и ще дебютира на трева за годината. Той е първенец в шампионата от 2014 година.

Българинът има две победи в два мача против босненеца.

Джумхур е на 26 години и досега има две трофеи от шампионати на АТП. В кариерата си е спечелил над 2.8 милиона $ от наградни фондове.

При победа на старта, във втория кръг българинът може да има за противник Новак Джокович (Сърбия). Бившият номер 1 в света ще взе участие с конкуренцията с " уайлд кард ".

Петкратният първенец и локален любим Анди Мъри се завръща на корта. Шотландецът, който се възвръща от интервенция на бедрото, започва с дуела против Ник Кириос (Австрия). Мъри не е играл от " Уимбълдън " през предходната година и сега е 157-и в света.

Григор Димитров ще взе участие и в шампионата на двойки, където ще си партнира с Райън Харисън (Австралия). В първия кръг двамата излизат против Кайл Едмънд и Нийл Скупски (Великобритания).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР