Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе днес срещу канадската

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе днес срещу канадската
Коментари Харесай

Григор Димитров може утре да играе с Рафаел Надал в Рим

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе през днешния ден против канадската вяра Денис Шаповалов четвъртфинален мач от шампионата на клей " Мастърс " 1000 в Рим. Надпреварата на кортовете на " Форо Италико " по предписание се организира при започване на май, само че тази година беше изместена поради пандемията.

Двубоят е четвърти на втория по величина корт " Пиатранджели " и се чака да стартира към 19:00 часа.

Първи е дуелът Матео Беретини (Италия) - Каспер Рууд (Норвегия) от 13:00 часа. След това са финалистката от US Open 2020 Виктория Азаренка (Беларус) ще срещне Гарбине Мугуруса (Испания), която беше отстранена от Цветана Пиронкова в Ню Йорк. Третата среща е на игралата късно нощес Маркета Вондрушова (Чехия) и украинката Елина Свитолина. Двубоят на Григор ще бъде излъчен по MAX Sport 1.

Това е втори четвъртфинал за Димитров в Рим, като предходното му върхово достижение беше полуфинал през 2014 година, когато бе отстранен от Рафаел Надал. При триумф през днешния ден съвсем несъмнено Григор ще срещне на полуфинал на следващия ден тъкмо Надал, с който се приготвяше за тази конкуренция. Сблъсъкът на " Матадора " с аржентинеца Диего Шварцман е финален в програмта.

Хасковлията има две победи против Шаповалов - в Торонто (Канада) през 2016 година и Ротердам (Холандия) през февруари. Канадецът е доста надарен, само че елементарно избухва и губи нервите си.

С успеха си през вчерашния ден Григор Димитров се изкачи на 19-а позиция във виртулната класация. Ако победи Шаповалов българинът ще стане №16.

Четвърфинали на шампионата " Мастърс " 1000 на клей в Рим:

Новак Джокович (Сърбия, №1) - Доминик Кьофер (Германия, кв.)

Матео Беретини (Италия, №4) - Каспер Рууд (Норвегия)

Денис Шаповалов (Канада, №12) - Григор Димитров (България, №15)

Диего Шварцман (Арженитина, №8) - Рафаел Надал (Испания, №2)
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР